Kaikki hörhöt IIK!!-kauhuelokuvafestareille viikonloppuna!

On taas se aika vuodesta, jolloin on suunnattava viikonlopuksi Iihin. Pieni paikkakunta on vinkula muutenkin, kuin mielikuvitusrikkaan nimensä takia. Kauhuelokuvan ystävien kulttitapahtumaan tullaan läheltä ja kaukaa. Tunnelma on ainutlaatuinen Iin (t)Yöväentalolla. Nyt juhlavuottaan viettävä IIK! On kolmepäiväinen ja entistä kauheampi. Luvassa on hirvittäviä elokuvia 1920-luvun Nosferatusta Rob Zombien uutukaiseen 31.

IIK!! 2016 juhlitaan nyt 2.–4. joulukuuta. Tummaa ja kummaa porukkaa alkaa valua Yöväentalolle perjantaina 2. joulukuuta jo hyvissä ajoin ennen kello viittä, jolloin nähdään kauheita lyhytelokuvia. Lyhytelokuvakilpailun näytöksiin on vapaa pääsy myös lauantaina kello 14.45. Viime vuonna lyhärit oli hienoja ja hauskoja – niitä en missaisi.

Veristä juhlaa päivä päivältä

Annetaan festivaalijohtaja Antti Näyhän kertoa tämän vuoden tärpit, kukapa niistä nyt paremmin tietäisi.

Perjantai

The Gruesome Twosome: Avajaispäivän leffakokemuksista kovimmat odotukset kohdistuvat äskettäin kuolleen goregurun H. G. Lewisin veriseen käppäsekoiluun! Näytillä harvinainen ja asiaankuuluvasti kulahtanut 35-millinen printti!

 Count Dracula’s Great Love ja Tonight She Comes: Perjantai on myös tämänvuotisen festarin tissipäivä!

Lauantai

– Nosferatu elektronisella liveääniraidalla? Todellakin toimii, uskokaa pois!

– Army of Darkness: Evil Dead -trilogian sekopäinen päätösosa esitetään vanhalta suomalaiselta 35 mm:n teatteriprintiltä, jolle antaa lisäarvoa vuoden 1993 riehakas käännösteksti: ”Viisas raha ostaa Anttilasta!” ”Simbergin luukasat!”

Bonuksena näytöksen alussa lyhärikisan palkintojenjako ja voittajalyhärin esitys.

Sunnuntai

– Origin: ruotsalaiset tekevät scifikauhunkin paremmin.

 Gremlins – Riiviöt: kaikkien aikojen joululeffa!

– Prince of Darkness: pakkokatsottavaa jo pelkästään John Carpenterin kosmisen synasoundtrackin ja Alice Cooperin cameon vuoksi!

IIk!!-yöväen juhlaa vietetään Iin työväentalolla 2.–4. joulukuuta. Istuimia on rajoitetusti, joten lippuja  kannattaa kysyä etukäteen. Tapahtumassa on ihan oma tunnelmansa, tässä viime vuoden kokemuksia: IIK2015 perjantai 13 IIK2015 lauantai

 

Infoa löytyy lisää järjestäjän nettisivuilta.

 

Nosferatu -mykkäelokuvakonsertti 12 €
Muut pitkät elokuvat 7 €
Lyhytelokuvakilpailunäytökset 0 €
Sarjamurhakortti 70 €
2016 IIK!!-T-paita 13 € (ennakko-ostajan tarjous; normaalihinta 15 €)
Sarjamurhakortti + T-paita 80 €
Festivaalibussit Ii–Oulu 5 € / matka

 
LISÄÄ JUTTUJA:

Into the Forest dunkirk The Hateful Eight