HyunA – I’m Not Cool

Täydellisyys ja autenttisuus eivät viihdy samassa talossa

02.02.2021

Eteläkorealainen pop-sensaatio Kim Hyun-ah, eli HyunA palasi spottivaloon pitkän tauon jälkeen uudella singlellään I`m Not Cool. Kappale on eräänlainen esiripun nosto sille, että tähden esiintymisimagon täytyy aina vaikuttaa täydelliseltä, vaikka se onkin vain yleisölle luotua illuusiota. HyunA laulaa kertosäkeessä, että hänen epätäydellisyytensä on niin ilmeistä, että se on jo hauskaa. Nyt saa siis luvan kanssa nauraa.

Kappale on tunnelmaltaan täynnä HyunAlle ominaista charmia ja leikkimielisyyttä. Se on kuin kolmas silmä, joka avaa näkymän artistin yksityiselämän ja esiintymisroolin välille. Aloitus virittää jo odotukset siihen, että luvassa on ilottelua. Ylikireä villapipo kannattaa siis löysätä hyvissä ajoin. Rytmi liikkuu niin tyttömäisen riemukkuuden kuin naisellisemman aistikkuuden välimaastossa.

Antaa musiikin puhua puolestaan

Kappale ottaa vaikutteita useammankin kulttuurin musiikkillisista nyansseista. Musiikki matkustaa aika-ajoin erityisesti lähi-itämäisiin tunnelmiin. Instrumentaalisessa ulottuvuudessaan esille nousevat vahva perkussio ja EDM-musiikille tyypillinen raskas oktaavien vaihtelu. HyunAn artisti-imagosta ei puutu dominaatiota, mutta hän on myös viattoman viehättävä ulosannissaan.

Laulun osalta HyunA turvautuu välillä puhemaiseen tyyliotteeseen. Hänen vokaalisuorituksensa vaihtuvat myös tuttuun tapaan hieman lapsenomaisen ja tyylipuhtaamman välillä. HyunAn ääni ei sovi kaikille kuuntelijoille, sillä sen uniikkius ja leikittely eroavat aika ajoin paljonkin perinteisestä pop-laulajan tyylistä.

I`m Not Cool on instrumentaalisesti aggressiivinen ja saa tärykalvot harrastamaan extraurheilua. Kaikumaiset hokemat luovat muistettavan koukun, mutta jotakin makua tässä jää silti vaille. HyunAn oma persoonallisuus ja viehätysvoima antavat roimasti lisäpisteitä, sillä jonkun muun esittämänä kappale olisi varmasti hengettömämpi. Laulajalla on kuitenkin itsellään hauskaa ja tunnelma on vapauttava. Kappale ei ehkä takaa Bubble Pop!:n kaltaista hittiä, mutta saa kyllä kuuntelijan vähintään yhtä hyvälle tuulelle.

I'm Not Cool
HyunA

P NATION
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Joulu, kuusenkoriste, joulupallo, paha nuutti