Huhtikuun nousut

Kesää kohti kepein askelin

02.05.2019
Teksti:

Tässäpä huhtikuiset huomiomme osakseen saaneet musiikkiesitykset, olkaapa hyvä.

De Lirium’s Order – Singularity

Jo vuodesta 1998 toiminut kotimainen De Lirium´s Order on vakiinnuttanut paikkansa terävien omaperäisten äärimetalliryhmien eturintamassa. Bändin industrial-vaikutteinen tekninen death metal sisältää hyvin paljon siistejä ominaisuuksia. Uusi levy Singularity ilmestyi huhtikuussa, sitä edelsi single samannimisestä biisistä. Biisissä on kaikki kohdallaan ja mahtavasti näitä hienoja yksityiskohtia mukana. De Lirium´s Orderin äänitaidetta on ilo kuunnella ja se tarjoaa sellaisen metallielämyksen, jota ei useinkaan nykypäivänä kuule. (PK)

Madonna ft. Maluma – Medellín

Maailman suurin poptähti Madonna julkaisi 17. huhtikuuta uuden singlensä Medellín, jolla on mukana fiittaamassa kolumbialaisartisti Maluma. Samalla Madonna tiedotti uudesta tulevasta pitkäsoitostaan Madame X, joka julkaistaan 14. kesäkuuta. Se on tämän popin grand old ladyn järjestyksessään jo 14. studioalbumi.

Madonnan musiikissa on aina kuultu lattarivaikutteita ja Medellín-sinkku on osa tuota tyylillistä jatkumoa modernilla twistillä maustettuna. Medellín keinuu aistikkaan tyylikkäästi ja kutsuu mukaan tanssimaan. Madonnan uusin single sekä sen sensuelli video todistavat jälleen kerran popin kuningattaren uudistumista ja trend setterin aseman jatkumoa koko pop-musiikin saralla. (TK)

Ville Valo & Agents – Paratiisi

Rauli ”Badding” Somerjoen lauluihin pohjautuva albumi Ville Valo & Agents myi alle viikossa kultaa, mikä ei ollut yllätys sillä jo singlelohkaisut Orpolapsi kiurun sekä Ikkunaprinsessa menestyivät Suomen soittolistoilla erinomaisesti. Yhtyeen ensimmäinen yhteisesiintyminen nähtiin Emma-gaalassa, ja ennakkoon lähes loppuunmyyty kiertue alkoi maaliskuun alussa. Kesällä Valo & Agents ovat artistilistalla useilla kotimaisilla festivaaleilla.

Menestysalbumin seuraava singlelohkaisu on varmasti kaikkien suomalaisten tuntema ja rakastama Rauli Somerjoen klassikkokappale eli Paratiisi. Valo tulkitsee Paratiisin aivan erityisen tunteikkaasti ja kappaleen vaatimalla herkkyydellä. Täydellistä! (TK)

Uniklubi – Huojuva silta

Tutuista Uniklubi-aineksista kasattu uusi single Huojuva silta tarjoaa uutta musiikkia ennen seuraavan albumin julkaisua. Tänä vuonna jo 20 vuotta täyttävä bändi on kulkenut tyylilleen uskollisesti kaikki nämä vuodet. Huojuva silta ei siis poikkea aiemmista merkittävästi, se sisältää kuitenkin paljon tuttua Jussi Selon laulumelodiaa, rauhaa, tunteikkuutta sekä roimasti tarttuvuutta, kunhan kipaletta jaksaa kuunnella ensin muutaman kerran. Huojuva silta kelpaa varmasti oikein hyvin Unikulubin ystäville. (PK)

Bruce Springsteen – Hello Sunshine

Bruce Springsteen on täällä taas – ei sillä, että hän olisi ollut hetkeäkään poissa. Vain vajaa puoli vuotta intiimin Springsteen on Broadway -soolokeikkamaratonin jälkeen on jälleen kerran uuden studioalbumin aika. Milloin Pomo oikein lepää? Pian julkaistavalta Western Stars -albumilta irroitettu Hello Sunshine on nostalgisen aurinkoinen, vähän Nilssonin Everybody’s Talkingin hengessä rullaava optimistinen laulu – masennuksesta. (JM)

Ville Viluinen & Vilukissat – Pikkupaskiainen

2010-luvun taitteessa menestystä niittäneen Pyhät Tepot -yhtyeen ääni ja biisintekijä Ville ”Sipe Sontaläjä” Saari on nopea liikkeissään. Pyhien Teppojen jouluinen comeback on jo historiaa ja tarttuvat, uutta aaltoa ja suomirockia yhdistelevät rallatukset ovat saaneet kodin Vilukissojen luota. Vaikka uudesta soolotuotannosta suurinta huomiota on jo ehtinyt herättää Dingo-syntikoiden terästämä Judas Priest -käännös Rikon lakii, paljastaa Pikkupaskiainen jonkin yleismaailmallisen totuuden. Ketäpä meitä ei joskus kateus kalvaisi? Kun biisin ääritarttuva sävellyskin osuu vielä napakymppiin, on pakko nostaa kädet pystyyn. Aha – miksen itse keksinyt samaa? (JM)

Gentle Savage – Karelian Magic

Mikä on musiikin ja musiikkivideon tehtävä? Aivan, viihdyttää ja tuoda mielihyvää! Kuopiolais-helsinkiläisen Gentle Savagen musiikkivideo on jotain aivan kamalaa ja sairasta! Kaksi sekuntia videon alun näkemistä riittää migreenikohtauksen syntymiseen. Tätä voi pitää miltei pahoinpitelyyn rinnastettavana seikkana. Spiraalit pyörivät pätkän edetessä lisää ja lisää. Ei helvetti sentään! Videon toteuttaneet Saku Perintö ja Sami Mäkelä ovat varmasti ajatelleet hyvää ja jälki lienee tyylikästä, mutta ei näin hyvät ihmiset! Jos tällainen on ainoa keino nostaa bändi tietoisuuteen, niin hakoteillä ollaan ja pahasti. Tästä jää erittäin luotaantyöntävä mielikuva! Biisi itsestään on hypnoottisvaikutteista raskasta rokkia, josta löytyy rouheutta, tyylikästä soittoa sekä ovelia oivalluksia. (PK)

Teksti: Petri Klemetti, Juhani Mistola & Tanja Kyngäs
LISÄÄ JUTTUJA:

Mad Tea Party