Helteinen SuomiPop kuvaraportti osa I

Torstaina bileet alkaa ja lupaukset lunastetaan

18.07.2018
Teksti:
Kuvat:
Mari Kivioja

SuomiPop-festivaalia juhlittiin nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylän lisäksi myös Oulussa. Kolmepäiväinen juhla 12.–14. heinäkuuta keräsi noin 24 000 iloista musiikin ystävää Kuusisaareen. Ehkäpä tärkein vieras oli aurinko, joka toi valon ja lämmön festivaalikansan kasvoille.

Kuusisaaren ruohokentän molempiin päihin oli rakennettu ihan hyvän kokoiset keikkalavat. Bändit soittivat vuorotellen SuomiPop- ja Aamulypsy-lavoilla. Hyväkuntoinen saattoi näin kokea kaikki 25 esiintyjää.

Juhlat alkoivat torstaina Roope Salmisen ja Koirien keikalla ja ilta päättyi Sannin valloittavaan hittiputkeen. Arkipäivästä huolimatta ihmisiä saapui helteeseen tanssimaan ihan mukava määrä. Ruuhkia ja jonoja ei juuri ollut. Kaikki toimi sujuvasti heti festivaalin ensimmäisenä päivänä.

Katso myös Helteiset kuvaraportit perjantailta ja lauantailta.

Roope Salminen & Koirat aloitti juhlat hyväntuulisella setillä.

 

Yleisöä valui juhlien ensimmäiselle keikalle koko ajan lisää. Lavan edusta vallattiin heti, mutta vähän taaempana pystyi istumaan nurmella ja valmistautuminen musiikkijuhlan tunnelmaan alkoi.

 

Reino Nordin kosketti etenkin eturivin naisyleisöä. Reino veti tuttuun tapaansa tyylikkään ja hienon keikan. Setin loppuun saimme kuulla vielä huippubiisin Antaudun.

 

Eturivin naisyleisöä

 

Raptori ei vanhene ja meno on reipasta. Mikä sopisikaan paremmin helteiseen alkuiltaan, kuin Oi beibi- rietas räppiviisu lähes 30 vuoden takaa? No tietenkin sama biisi uudestaan! Mukana oli luonnollisesti myös Tosi tarttuva täytebiisi. Jufo III, eli Juho Peltomaa poseerasi komeasti bäkkärille epähuomiossa eksyneille toimittalille.

 

Kaija Koo on rokkia! Meno lavalla ja yleisössä oli reipasta. Koon kanssa juhlijat olivat kuulleet biisit niin monta kertaa, ettei yksikään sana unohtunut. Menevää laulajatarta ei haitannut yhtään, vaikka kaikki lauloivat mukana.

 

Hellen Hiekka ja Marja Ruuska olivat tulleet katsomaan torstaina etenkin naisartisteja. Kaija Koon keikka oli ollut mahtava! Nyt odotellaan jo hyvissä asemissa Jenni Vartiaisen esiintymistä.

 

Jenni Vartiaisen saapuessa lavalle ei ollut epäilystä, kuka on illan kuningatar. Valovoimaisen tähden keikka oli täysipainoinen kokemus menevää poppia ja herkkkiä tunteita. Musiikin intensiteetti ja voima tuntui rinnassa asti.

 

Yleisö eli Jenni Vartiaisen tunteessa mukana keikan alusta loppuun.

 

Kesäinen Sanni hurmasi valkoisen ja punaisen sävyissä. Sannilla on jo hittejä useammankin keikan tarpeisiin. Torstai-illan ilopilleri loisti upeasti aurinkoisen päivän päätteeksi.

 

Sanni järjesti reippaat bileet ja yleisö juhli tiiviisti loppuun asti. Paahtava aurinko ei ollut uuvuttanut ketään.
LISÄÄ JUTTUJA:

Reunalla