Heinäkuun nousut

Hei hei heinäkuu!

06.08.2019
Teksti:

Olipas nihkeä kuukausi uusien julkaisujen osalta, kuten kesällä usein tahtoo olla. Heinäkuun nousut -listammekin jää näin ollen vähän tyngäksi. Syksyä kohden meininki aina paranee. Palataan asiaan kuukauden kuluttua.

Slipknot – Solway Firth

Slipknot ei bändinä liiempiä esittelyitä kaivanne. Naamiosankarien uusi pitkäsoitto ilmestyy 9. elokuuta, ja odotusta helpottamaan yhtye on julkaissut toisen sinkun tulevalta We Are Not Your Kind -albumilta 22. heinäkuuta. Solway Firth -kappaleen musavideolla on nähtävissä materiaalia Slipknotin viimeajan keikoilta. Suomessa bändiä voi nähdä seuraavan kerran jo ensi vuoden puolella tulevan Euroopan-kiertueen yhteydessä.

Solway Firth on biisinä taattua Slipknotia; aggressiivista, äärimmäistä vihaa ja raivoa uhkuvaa, eli juuri sellaista kun me haluammekin. Slipknot onnistuu tekemään raskasta matskua jossa on kuitenkin aina tarttumapintaa.  Ja niin tälläkin kertaa. Enemmittä pulinoitta, olkaa hyvät. (TK)

 

Superdiesel – My Time Is Over Now

Kolmisen vuotta toiminut helsinkiläinen Superdiesel soittaa erittäin hyväntuulista ja rentoa raskaahkoa rock´n´rollia painavalla sanomalla. Ensialbumi saatiin pihalle kuluvan vuoden helmikuussa ja nyt videonakin julkitullut My Time Is Over Now on toinen levyltä irrotettu singlebiisi. Kun ikuisesksi luvattu rakkaus särkyykin tuotapikaa ja vituttaa, siitä kertoo tämä biisi – eli tuttuja fiiliksiä varmasti jokaiselle. Vahva suositus jos tämäntyylinen rokki kiinnostelee.(PK)

 

Beyoncé – SPIRIT

Disneyn uusi versio Leijonakuningas-piirroselokuvasta toi mukanaan tietysti myös elokuvamusiikkia, ja Beyoncén esittämä SPIRIT on uljas, tyylikäs ja hiukan gospel-henkinen sävellys tuolta elokuvasoundtrackilta. Kappaleen video on luonnollisesti Afrikka-henkinen ja sisältää klippejä Leijonakuninkaasta ja tietysti itse kuningatar Beyoncésta, joka ääninäyttelee elokuvassa Nalaa.

Paul Kalkbrenner – No Goodbye

Kuvittele itsesi istumassa lämpimässä ilta-auringossa Berliinin Friedrichshainin laitamilla Spree-joen tuntumassa. Jostain kuuluvat vaimeasti raitiovaunut, polkupyörän kello sekä utuinen teknobiitti. Tuo viimeinen elementti voisi olla tämä Paul Kalkbrennerin uutukainen No Goodbye.

Biisi on niin kesäistä Berliiniä, että melkein voin jo nähdä edessäni tutun spätshopin ja vehreän puiston, jonka uumenista löytyykin hylätty huvipuisto. Berliini on satunnaisten tuttavuuksien ja haikeiden hyvästien luvattu paikka ja Kalkbrenner on jälleen kerran tehnyt näille tunnelmille tarttuvan soundtrackin. Tsüss! (MC)

Frederik feat. Yksi Totuus – Hedelmäpommi

Kaikkien maailman ihmisten on syötävä, juotava ja käytävä paskalla – Joskus potalla käyminen tulee mieleen ensimmäisenä kuullessaan jonkin rasittavan, kieliposkessa vedetyn ja mukahauskan biisin. Tällainen mielikuva syntyy, kun oikeilla soittimilla soitetusta musiikista pitävä tämän tekstin kirjoittaja laittaa soimaan jyväskyläläisen rapteknoduon Yksi Totuus uuden singlen Hedelmäpommi, joka on ihan hillitön biisi mikäli sen asenteen ottaa. Todellisuudessa ei kannata vaivautua, mikäli et halua pilata päivääsi.

Poijanklopit ovat saaneet mukaan legendaarisen suomiteknon isän Frederikin. Samaa vessamusaa on duon aiemmatkin kovien nimien kanssa tehtailemat räpäytykset. Mukana ovat olleet sekoilemassa mm. jo edesmennyt maailmanmestari Matti Nykänen, Iskelmälegenda Danny, sekä mm. Tommi Läntinen ja Stig. Pääsisikö Yksi totuus ilman vierailijoita tähän malliin julkisuuteen, osaavat ainakin markkinointipuolella oikeista naruista vedellä.(PK)

Teksti: Tanja Kyngäs, Petri Klemetti & Marcus Caselius
LISÄÄ JUTTUJA:

Rue Mørgue Hexvessel When we are death