Grave Pleasures – Doomsday Roadburn

Roadburnin ruhtinaat

30.06.2020
Teksti:

On muuten ollut välillä ikävä keikoille tämän pitkän ja erilaisen kevään jälkeen. Keikkavajareitani helpottaakseni kaivoin kaapista jo viime vuoden lopussa julkaistun Grave Pleasuren Doomsday Roadburn -livelevyn. Keikka on nauhoitettu pari vuotta sitten Hollannin Roadburn-festivaaleilla, joka on yksi manner-Euroopan nimekkäimpiä metalli- ja vaihtoehtomusiikin laulujuhlia. Itse olen aina diggaillut livelevyjä niiden raakuuden, paljastuvuuden ja intiimiyden takia. Livelevyt voivat olla parhaimmillaan tuoreita, kihelmöiviä ja täynnä pieniä yllätyksiä. Onnekseni Doomsday Roadburn liven kohdalla nämä kaikki kuvailut toteutuvat ja äänityskin on tasapainoinen ja onnistunut.

Ensi alkuun on todettava, että koko levy on vauhdikasta ja hikistä rockin vääntämistä. 16 biisin setti koostuu Grave Pleasurea edeltäneen Beast Milkin vanhemmasta tuotannosta ja nykykokoonpanon uudemmista biiseistä. Itselleni Beast Milk on tutumpi vuosien takaa ja siksi Climax-levyltä nostetut helmet kuulostavat tässä tunnin kovassa ajossa parhaimmilta. Fear Your Mind on etenkin livenä ja laadukkaasti miksattuna raju biisi ja tämä on onnistuttu dokumentoimaan hienolla tavalla tälle ajankuvalevylle. Genocial Crush jatkaa samalla mehukkaalla tiellä. Jalka vipattaa jo tämän tahdissa helteen korvennellessa korviani. Levyn edetessä ja bändin lämmitessä soitto vain paranee. Love In A Cold World taas kasvaa huimiin korkeuksiin livenä. Mat McNernryn raastavan riipaiseva laulutyyli yhdistyy ulvoviin ja revitteleviin kitaroihin todella kauniisti. Huikea veto kokonaisuudessaan.

Ei livelätty korvaa itse festarikokemusta tai klubikeikkaa. Kaikkihan sen tietävät, mutta voi näillä hetkellisesti hakea helpotusta akuuttiin tilanteeseen. Ja tämä Grave Pleasuresin levy on yksi mainio kokonaisuus, johon voi tukeutua näinä epävarmoina hetkinä.

 

Doomsday Roadburn
Grave Pleasures

Svart Records


LISÄÄ JUTTUJA:

Turtle Beach Grip 500