Ennakko: Hällas progeilee ympäri Suomen

Seikkailumusiikin paluu

03.03.2020
Teksti:

Ruotsalaiset seikkailurockin pioneerit laskeutuvat tajunnan tasolle perjantaina toisen albumijulkaisun tienoilta. Tournee kattaa tiukkaan tahtiin vedettynä neljä paikkakuntaa, joista Nousu on paikalla Oulun legendaarisessa numerobaarissa, eli 45 Specialissa.

Kuukausi sitten julkaistu ialbumi Conundrum on Hällaksen toinen kokopitkä ja samalla trilogian kolmas ja viimeinen osa. Hällas ammentaa voimansa 70-lukulaisesta kitaravetoisesta vanhan koulukunnan progesta. Hällaksen keikkakamatkin mukailevat pitkälle 70-luvun teemaa. Meininki pidetään mahdollisemman aitona, Gibson ja Fender soi suoraan lämpimän putkivahvistimen läpi kuulijan sieluun.

Conundrum – kuten Hällaksen ensilevytys Excerpts from a Future Past ovat tarkkaan mietittyjä kokonaisuuksia. Tämä jos mikä lämmittää ylituotettujen sinkkulohkaisujen lomassa. Tarinankerronta, flow ja rakenne ovat vahvasti läsnä, aivan kuten kunnon 70-luvun progealbumeissa.

Jos tajunnan laajentaminen ja sielun eheytys ammentamalla hyvää musiikkia ei kiinnosta, kannattaa keikka suosiolla skipata. Muussa tapauksessa keikan missaaminen on rikos sinua itseäsi vastaan.

OSTA LIPUT
LISÄÄ JUTTUJA:

Raivotar Manzana – Silver Metal