Energinen Sanni hurmasi Oulussa

26.04.2016

Sanni onnistui keräämään Oulun Areena-Terminaaliin liki täyden salin nuoria faneja. Sattumalta tänne ei ollut eksytty. Perjantai 22. huhtikuuta oli varmasti merkitty hyvissä ajoin kalenteriin. Tytöt ja nuoret naiset katsoivat hurmioituneena idoliaan. Muutama poikakaverikin oli tuotu mukana ja tietysti paikalla oli jälkipuberteettiaan kahlaavia jätkäsakkeja.

Huomaan vasta nyt keikan jälkeen, etten tiedä paljon mitään Sannista. Muutaman keikkataltioinnin olen nähnyt, ja niiden perusteella halusin paikalle. Olen aina pitänyt ilmiöstä nimeltä Sanni, ja tietyssä mielentilassa kuuntelen joskus neidon kahta albumia Sotke mut ja Lelu. Radiossa Sanni soi koko ajan ja oma lukunsa suomalaisessa musiikkimaailmassa on viihdeohjelma Vain elämää.

Meteli oli valtaisa Sannin saapuessa lavalle ja keikkoihin kuuluva huutolaulu raikasi ensimmäisten biisien Lelu ja Pojat aikana. Heti alkuun tuli selväksi, mistä on kyse. Lähellä lavaa tytöt olivat tosissaan ja intoa täynnä. Pojat vähän taaempana puhuivat rumia ja olivat voimansa tunnossa. Sannin Pojat-biisin sanoitukset sopivat tilanteeseen, vaikkakin vähän kärjistäen.

Sannilla on paljon pieniä faneja, joten ratkaisu jakaa yleisö anniskelualueeseen ja lasten puoleen oli perusteltua. Lasten puolelta pääsin ihailemaan artistia ja hänen energisyyttään lähempää. On hän kyllä söötti ja valloittava esiintyjä!

Vain elämää -sarja näkyi keikalla jopa neljän coverin verran. Maija Vilkkumaan Ei, JVG:n Gran Turismo ja Pave Maijasen Lähtisitkö – esitettynä heti keikan alkuvaiheessa laskivat vähän tunnelmaa. Sannissa on hienoa vähän hassujen sanoitusten, neidon veikeän äänen ja soljuvan popmusiikin yhdistelmä. Covereissa tämä ei pääse esiin, mutta Anssi Kelan Levoton tyttö toimi hienosti kitaran kanssa esitettynä.

Sanni lauloi tärkeimmät hittinsä ja niin lauloi yleisökin! Me ei olla enää me osattiin painotuksia myöten ulkoa ja tulkittiin suloisella antaumuksella. Valtaisa radiohitti ja vuoden 2015 biisiksi valittu 2080-luvulla ja uusi hämmennystä herättänyt Että mitähän vittua päättivät oikeutetusti keikan. Että mitähän vittua herätti yleisön hurmioon ja ääntä lähti tällä kertaa etenkin miehistä. En tiedä suljettiinko lasten puolella korvia – ehkä se ei ollut tarpeen. Sanni osaa kiroillessaankin olla viaton ja söötti.

Ilta päättyi hienosti, ja luulen että tästä oli hyvä jatkaa etsimään onnea kaupungin onneloista.
LISÄÄ JUTTUJA:

superwood Brothers In Farms