Ember Falls – Tampereelta universuminkartalle?

02.02.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Tamperelainen Ember Falls kirjoitti lauantaina universuminlaajuisen levytyssopimuksen Spinefarm Recordsin ja Universal Music Groupin kanssa. Tiedotustilaisuus pidettiin Moro Skybarissa, jossa sopimus samalla allekirjoitettiin.

Bändin managerina toimiva Christopher Hokkanen avasi tilaisuuden kertomalla, mistä oikeastaan on kyse.

— Halusimme kutsua teidät paikalle olemaan osa tätä merkittävää hetkeä bändin uralla. Bändin tulevaisuus näyttää nyt todella lupaavalta. Ember Falls kirjoittaa tänään maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Spinefarm Recordsin ja Universal Music Groupin kanssa.

Tässä vaiheessa Spinefarmin ja Universalin edustajana paikalla ollut Euge Valovirta huomautti sopimuksen laajuudesta.

—Kyseessähän on siis sopimustekstin mukaan universuminlaajuinen levytyssopimus, hän naurahti.

Hokkanen jatkoi kertomalla muista tehdyistä sopimuksista.

—Levytyssopimuksen lisäksi Ember Falls on solminut kustannussopimuksen Ranka Kustannuksen kanssa ja keikkamyyntisopimuksen erään maan arvostetuimman keikkamyyjän, NEM Agencyn kanssa.

Ensimmäistä julkaisua ei tarvitse odottaa kovin pitkään, sillä ensimmäinen single on luvassa jo kevään aikana.

—Singlen julkaisun jälkeen on luvassa pieni kiertue Suomessa, mitä seuraa Euroopan kiertue toukokuussa. Sieltä palataan sitten Suomeen festarikeikoille ja levyä saa sitten odottaa syksyn mittaan, Hokkanen luetteloi.

Bändi itse vaikutti ennen kaikkea kiitolliselta saamastaan sopimuksesta.

— Tämä tilaisuus symboloi kaikkea sitä kovaa työtä, mitä ollaan tähän asti tehty. Erittäin hieno fiilis, tiivistää bändin rumpali Jussi Saurio.

Kova työ palkitaan

Ember Falls, Spinefarm Records, Universal Music Group, NEM AgencyVielä ennen sopimuksen kirjoittamista Jussi valotti kuulijoille hieman bändin historiaa ja kehitystä.

— Koska kaikki rakastavat hyvää tarinaa, ajattelimme kertoa tässä pienen historiikin bändin tapahtumista vuosien varrella. Kaikki lähti siitä, kun veljekset Kalle ja Jussi (Laakso) alkoivat yhdeksänvuotiaina kuunnella Metallicaa ja päättivät sen jälkeen, että kitara on heille se oikea soitin.

Ember Fallsin juuret alkavat bändistä nimeltä Mekanism.

— Jussi ja entinen basistimme, nykyinen synisti ja samplevelho Mikko perustivat Mekanismin vuonna 2010. Sillä porukalla ehdittiin keikkailla muutama vuosi ja tehdä pari EP:tä. Sitten meillä erosivat tiet silloisen laulajan kanssa ja uusi mies löydettiin tilalle Orivedeltä, meikäläisen kotikonnuilta. Tuomas oli ladannut Facebookiin videoita, joissa lauloi ja sillä perusteella häntä päätettiin pyytää bändiin mukaan. Siinä vaiheessa kun Tuomas tuli bändiin päätettiin haudata Mekanism ja perustaa kokonaan uusi bändi, Ember Falls.

Ember Falls nousi nopeasti esille viime elokuussa, kun bändi julkaisi ensimmäisen videosinglensä Shut Down With Me.

— Kun videota alettiin suunnitella, kellään ei ollut yhtään rahaa. Budjettimme oli noin 40 euroa ja 30 senttiä. Kuten kaikki hyvät ideat, tämän videon rahoittaminenkin keksittiin pienessä hiprakassa. Päätimme yhteisymmärryksessä, että Kalle ottaa maksimimäärän opintolainaa ja rahoitetaan videon teko sillä. Sillä saatiin aikaan ihan komea produktio.

Videon saama huomio oli bändille itselleenkin yllätys.

— Osasimme kyllä odottaa, että tämä lähtee nousuun, mutta niin laajan positiivisen palautteen saaminen on tullut yllätyksenä. Kaiken kaikkiaan upeaa olla tässä tilanteessa.

Hokkanen kertoi, että bändille avautui mahdollisuus koko sopimuspakettiin juuri tuon musiikkivideon perusteella.

— Kaikki pohjatyö oli tehty niin hyvin ja panostettu laatuun niin paljon, että tällaista tapahtuu.

Valovirta kertoi tutustuneensa bändiin jo Mekanismin aikoina.

— Seurasin Mekanismia koko heidän uransa ajan ja tykkäsin kyllä, mutta silloin bändistä puuttui vielä jotain, mikä olisi innostanut tarjoamaan sopimusta. Sitten, kun bändi julkaisi uuden laulajan kanssa uudella nimellään todella hyvin tehdyn musiikkivideon tiesin, että tässä pitää alkaa tarjota diiliä.

Manageri Hokkasen yhteydenoton jälkeen järjestettiin palaveri, jossa bändi sai kertoa Valovirralle suunnitelmistaan.

— Keskustellessa bändin kanssa kävi todella hyvin selväksi, että jätkät ovat tosissaan, niillä on suunnitelma ja visio. Nykypäivänä pelkkä hyvä biisi ei riitä, vaan pitää olla koko paketti kasassa.

Tuote tuntui olevan kunnossa myös Universalin ulkomaisilla toimistoilla.

— Soitin bändin ensimmäistä videosinkkua Shut Down With Me sekä Britannian että Yhdysvaltain toimistoille. Kaikki olivat innoissaan ja kannustivat tarjoamaan bändille maailmanlaajuista diiliä. Tai siis universuminlaajuista, kuten sopimustekstissä lukee.

Kustannussopimus Ranka Kustannuksen kanssa on merkittävä osa kokonaispakettia.

— Ranka Kustannustahan johtaa Spinefarmin aikanaan perustanut Riku Pääkkönen, joka on ollut viemässä ulkomaille sellaisia bändejä kuin Children of Bodom ja Nightwish. En näe mitään syytä, miksei Ember Falls voisi liittyä sen ryhmän jatkoksi. Odotan todella paljon kaikkien osapuolten väliseltä yhteistyöltä. Hyvä juttu tästä tulee, ellei jopa paras, Valovirta painottaa.

Ulkomaita valloittamaan

Ember Falls, Spinefarm Records, Universal Music Group, NEM AgencyBändin keskuudessa tunnelma sopimuksesta on todella korkealla.

— Kyllähän tämä tuntuu todella hyvältä. Halusimme tehdä tästä signauksesta oman tilaisuutensa. Sillä tavoin oli mahdollista tavoittaa mahdollisimman suuri yleisö kerrallaan asian tiimoilta, kosketinsoittaja Mikko korostaa.

— Tuntuu ihan järjettömältä, voisi vetää oikein kännit, kitaristi Kallekin naurahtaa.

Tiedotustilaisuus tuntui onnistuneelta.

— En oikein tiedä osattiinko odottaa oikein mitään, mutta kaiken kaikkiaan tilaisuus meni hyvin ja kiinnostuneita oli paikalla ihan kiitettävä määrä.

Bändissä on levytyssopimuksen lisäksi myös uusi jäsen. Mikon siirryttyä koskettimien taakse basson varteen on tarttunut Olli.

— Tuntuu ihan mahtavalta päästä mukaan tällaiseen porukkaan, joilla on vahva visio ja jotka ovat tehneet jo todella paljon töitä musiikkinsa eteen. Silloin, kun Ember Falls ilmoitti etsivänsä uutta basistia olin vielä ulkomailla, mutta suunnittelin jo Suomeen paluuta.

Uusi jäsen on toivotettu bändissä ilomielin tervetulleeksi.

— Voin sanoa että Olli on todella lahjakas musiikillisesti ja sopii tähän ryhmään mainiosti. Meillä synkkasi aivan välittömästi, Mikko kehuu.

Olli kiittelee itsekin ryhmähenkeä.

— Todella hyvin olen sopeutunut tähän porukkaan, rumpali-Jussin tunsin ennestään ja muihin olen tutustunut tässä yhdessä työskennellessä. Tämä on aivan mahtava porukka tehdä töitä.

Ensimmäinen pitkäsoitto on työn alla, julkaisua on suunniteltu syksylle. Ensimmäinen sinkkulohkaisu on tarkoitus julkaista keväällä, jonka jälkeen bändi on lähdössä pienelle Suomen kiertueelle.

— Edellisellä keikalla Merirockissa vedettiin viisi uutta biisiä, ehkä se antaa jotain osviittaa siitä, millä mallilla levyn teko on, pohtii Kalle.

— Kiertueella käydään Kuopiossa, Jyväskylässä ja Helsingissä, minkä jälkeen otetaan suunta ulkomaille, Keski-Eurooppaan, Mikko valottaa.

Kalle kertoo koko Euroopan kiertueen olevan managerin kontaktien perua.

—  Christopherilla on paljon kontakteja, joiden kanssa asioita on järjestetty.

Ensimmäinen ulkomaankiertue on bändille luonnollisesti melko suuri askel.

— Olemme todella innoissamme, tähän on kuitenkin koko ajan tähdätty bändin kanssa, Mikko tiivistää.

https://youtu.be/uzSJiXVyCZs&w=320&align=left

 




LISÄÄ JUTTUJA:

Bossapoika Viidakkotohtori