Elokuvateatteri Studio tarjoaa aitoja elokuvakokemuksia

13.02.2016
Teksti:

Nousu menee leffaan. Käymme katsomassa eurooppalaisen elokuvan helmiä sekä elokuvataiteen klassikkoja Elokuvateatteri Studiolla. Nousu arvioi valittuja paloja ohjelmistosta, sekä kuukausittain yhden klassikon. Kerromme myös ajankohtaisista tapahtumista, luennoista ja seminaareista.


Kulttuurikeskus Valveella toimii Oulun ainoa arthouse-elokuvateatteri Studio. Oulun Elokuvakeskuksen teatterissa on mahdollista nähdä Hollywoodin valtavirtaa vastaan uivia elokuvia. Tämä on nimenomaan mahdollisuus. Arthouse-leimaa ei kannata turhaan vieroksua. Euroopassa ja Aasiassa tehdään paljon laadukasta elokuvaa ja tututkin klassikot näyttävät ja tuntuvat aivan toisilta suurelta kankaalta katsottuna.

Studion ohjelmisto koostuu perjantaina vaihtuvasta viikon ajan esitettävästä elokuvasta. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (Kavi) Oulun aluesarjassa esitetään valittuja klassikkoja filmiltä. Lasten elokuvakerho Elina sekä varttuneemmille suunnattu elokuvakerho Kultalampi kokoontuvat lauantaisin. Lisäksi nähdään kuukauden pohjoismainen elokuva sekä elokuvasarjoja eri puolilta maailmaa.

Studion ohjelmistoa

Kavin kevätsarja

Il conformista

Bernardo Bertolucci: FASISTI

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Oulun kevätsarja on monipuolinen. Elokuvaharrastajille elokuvat ovat varmasti tuttuja, mutta tiistaisin kello 19 on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä elokuvat aidossa ja alkuperäisessä muodossa 35 millimetrin filmiltä projisoituna. Filmihullusta voit lukea tuhansia sanoja aidon elokuvan ylivertaisuudesta. Asiaa voisi verrata musiikinkuuntelun koulukuntiin. MP3-tiedosto puhelimessa on kyllä kätevä, mutta kyllä vinyylilevyssä on aivan eri tuntuma ja tunnelma. Vinyylin rahinan korvaa elokuvassa filmiprojektorin tasainen surina.

Nousu arvioi sarjasta kuukausittain yhden klassikon ja kertoo vähän jokaisesta elokuvasta. Elokuvat esitetään vain kerran, joten kannattaa merkitä kalenteriin elokuvakokemus tiistaille kello 19.00. Kevään sarjassa esitetään kymmenen elokuvaa eripuolilta maailmaa. Jos et jostain syystä pääse paikalle, elokuvia löytyy aika hyvin kirjastoista.

Oulun aluesarjaa vetää Antti Autio. Hän alustaa näytöksen kertomalla vähän taustaa ja hauskoja anekdootteja nähtävästä elokuvasta. Näitä ei kannata elokuvasta pitävän missata.

Kavin sarja 2. helmikuuta–12 huhtikuuta tiistaisin kello 19.00. Talvilomaviikolla ei ole esitystä.
Liput maksavat 5 euroa.

Kavin kevään ohjelmiston esittely.

Kuukauden pohjoismainen elokuva

Kuukausittain esitetään yksi pohjoismainen elokuvahelmi. Tällä kertaa elokuvat ovat todella kiehtovia. Sarjan aloitti islantilaisen Dagur Kárin: Virgin Mountain (Fúsi). Sympaattinen pieni, mutta sydämeltään suuri elokuva arvostellaan Nousussa.
Pohjoismaista elokuvaa pääsee katsomaan myös Espoossa, Turussa, Kuopiossa ja Vaasassa.

Ohjelma: Kuukauden pohjoismainen elokuva

Osassa elokuvista on englanninkielinen tekstitys.

Liput maksavat 5 euroa

Elokuvakerhot kokoontuvat lauantaisin

Elokuvakerho ElinaElokuvakerho Elina lapsille

Elokuvakeskus järjestää lapsille oman elokuvakerhon. Esitykset ovat lauantaisin 22.2 –16.4. Esityskerroilla keskustellaan nähdyistä elokuvista ja yhdellä kerhokerralla tehdään oma elokuva.

Elinan ohjelmisto
Ilmoittaudu elokuvakerho Elinaan

 

Elokuvakerho Kultalampi aikuisille

Kultalammen ohjelmisto 

Aikuisten jäsenkortin saa 25 eurolla.
LISÄÄ JUTTUJA:

Fallout 76