DPR IAN – Nerves

Hermokipuja vailla lääkettä

25.03.2021

Christian Yu eli DPR IAN on korealais-australialainen artisti-tuottaja. Uusi single Nerves on yhtä karhea, kuin asfaltin riipimät polvet. Kappale kuuluu tuoreelle EP-julkaisulle Moodswings In This Order. Menneisyydessään mies tunnettiin osana k-pop-skeneä, mutta hän aloitti uransa sooloartistina vuonna 2020 singlellään So Beautiful.

Artistilla on “hands on”-asenne oman musiikkinsa tekemiseen ja tuottamiseen, sillä hänen intohimonsa on yhtä aikaa sekä musiikin luomisessa, että omien musiikkivideoidensa ohjaamisessa.

Nerves on yöllinen huuto pysähtymättömään maailmaan, josta sisimmässään kipuileva on pudonnut polvilleen. Se on toisen riivaama muisto omalla iholla ja muistikuvien jälkinäytös väsyneillä silmäluomilla.

Säröjä sielunpeilissä

Hi, how you doing? Don’t worry ’bout me ’cause I’m doing fine”, mies yrittää vakuuttaa itselleen raskasmielisyyden yliotteessa. Sanat ovat kuitenkin vain lumelääkettä tilanteeseen, jossa liikennevalot tuntuvat palavan ikuisesti punaisina, ja yö ei ole koskaan riittävän pitkä tuomaan rohkeutta aamun kohtaamiseen.

Kappale on yhdistelmä sekä kevyemmän musiikin että rouheamman alternative-suunnan välähdyksiä. DPR IAN:in äänessä on jotakin läpikuultavan kirkasta kuin lähdevedessä, mutta samalla jotain kesyttämättömän karkeaa. Siinä sykkii verestävä aristus, ja tuntuu sama kitkeryys kuin yön mustassa kahvissa. Nerves kuvaa henkisen katkeamispisteen, joka saa aikaan kylmiä väreitä. Sen petaa myös sama armottumuus ja kaiho, kuin syysillat hyvästelevä kesän lämpö.

Nerves ei pääse aivan täyteen rock-potentiaaliinsa, vaan pidättelee hieman käsiään selän takana. Kitara voisi soida vaikka rouheammin, tai kertosäe tarjota lisää säröjä lasiin. Silti kappale sisältää paljon energiaa ja hengästyttävää tunnelatausta. Jää nähtäväksi, mihin suuntaan mies jatkaa tyylisuuntansa ja artisti-imagonsa kehittämistä.

Nerves
DPR IAN

DREAM PERFECT REGIME (DPR)
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Tomb Of Finland 40 vuotta Judas Priestiä Tampere Metal Meeting