Die Antwoord – Suck On This

27.05.2016
FIILIS: Zef!

Etelä-Afrikasta tuleva ja hyvin omalaatuista rap-ravea työstävä Die Antwoord jaksaa yllättää ja ilahduttaa musiikillaan joka kerta. Uutta albumia odotellessa bändi julkaisi mixtapen jonka voi ladata tai kuunnella iTunesista ja Soundcloudista ilmaiseksi.

Levyltä löytyy yhteensä 13 raitaa ja pituutta sille tulee hieman päälle 31 minuuttia. Intron ja neljän skit-raidan lisäksi levy koostuu osin vanhoista uudelleen mixatuista biiseistä, sekä jo aiemmin tulevalta levyltä julkaistuista kappaleista Dazed and Confused, Bum Bum ja Dita von Teesen kanssa yhteistyössä tehdystä Gucci Coochiesta. Ai niin, sanoinko jo että tämä kaikki ilmaiseksi!

Taustoista ja mixeistä levyllä vastaa muun muassa The Black Goat, DJ God joka löytämieni lähteiden mukaan olisi bändin oma DJ Hi-Tek, sekä tietenkin Cypress Hillin DJ Muggs, jonka kanssa Die Antwoord tekee parhaillaan tulevaa levyään. Tyyliltään tulevan levyn kappaleet ovat lähempänä ehkä bändin $o$-debyyttialbumia selkeillä trap-vaikutteilla. Myös vanhat biisit on mixattu enemmän trap-tyyliin DJ Godin toimesta. Välillä tempo on hieman hitaampi, sekä tunnelma tummempi ja jumisempi, mutta kappaleet potkivat silti kovaa ja aiheuttavat edelleen pakkoliikkeitä raajoissa.

Die Antwoordin perinteiseen tyyliin tottuneelle kesti hetken omaksua osin hieman erilainen fiilis, mutta kun siihen pääsi sisään, levy olikin pakko pyörittää uudelleen kerta toisensa jälkeen. Toki mukaan mahtuu muutakin tyyliä ja esimerkiksi I Don’t Care on lyhykäisyydessään aika tanssibiisi. Kokonaisuudessaan kappaleet on kyllä saatu kuulostamaan virkistävän erilaisilta ja mukaan mahtuu paljon vaihtelua. Bum Bum on kaikessa irstaudessaan hyvin yksinkertaistettu ja rauhallinen rakkauslaulu kun taas heti seuraavana Gucci Coochie sekoittaa pakkaa hardcoren ja trapin sekoituksellaan. Myös remixit vanhoista biiseistä toimivat yllättävän hyvin ja esimerkiksi I Fink You Freeky ja Enter the Ninja saavat aivan uutta henkeä itseensä.

Suck on This -mixtape näyttää, että Die Antwoord on muuntautumiskykyinen yhtye ja erityisesti valmis rikkomaan omia raamejaan. Toki Ninjan ja Yo-Landin vokaalit, rapit ja lyriikat ovat aina yhtä tunnistettavissa, mutta se onkin yksi asia miksi Die Antwoord on yksi parhaista ainakin omissa kirjoissani. Aina voi odottaa jotain uutta ja silti olla varma siitä, että taattua afrikaans zef -tykitystä tulee täysilaidallinen. Tämä kyllä saa todella odottamaan tulevaa We Have Candy  -kokopitkää entistä enemmän, mikä varmaan tämän julkaisun taustalla on ollut tarkoituskin. Siitä huolimatta harvoin saa näin hyvää musiikkia täysin ilmaiseksi, joten alta voitte käydä kuuntelemassa miten asiat tehdään Etelä-Afrikassa.

 

[iframe id=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/226488534&color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” grow=”no”]

Suck On This
Die Antwoord

Die Antwoord
Formaatti: Digi


LISÄÄ JUTTUJA:

Sirkus Finlandia Moottoripyörällä silkkitietä Oulusta Kathmanduun