Day of the Tentacle Remastered

Purppura Lonkero valloittaa taas

19.04.2016
Teksti:

23 vuotta sitten LucasArts julkaisi jatko-osan kulttimaineeseen nousseesta Maniac Mansion -seikkailupelistään. Jatko-osa Day of the Tentacle nousi hyvin nopeasti klassikoksi itsekin, sillä ensimmäistä osaa ei tarvinnut edes tuntea, jotta pelistä pystyi nauttimaan täysipainoisesti. 

Nyt suuren kysynnän vuoksi Tim Schaeferin luotsaama Double Fine on julkaissut pelistä uudelleenmasteroidun version. Peli on toteutettu tekijöidensä mukaan mahdollisimman hyvin alkuperäisversiota noudatellen, vaikka päivityksiä onkin tehty. Ensimmäisenä silmään osuu luonnollisesti päivitetty grafiikka. Omaa silmääni hyvällä maulla tehty päivitys miellytti, mutta toki on täysin makuasia, haluaako kunnon nostalgiatripin ja pelata alkuperäisellä ulkoasulla. Tämä valinta onnistuu yhdellä napin painalluksella.

Kuitenkin uudistukseen liittyy myös pelimekaniikkaan tehty päivitys, mikä sulavoittaa pelaamista aikaisempaan verraten huomattavasti. Kun vanhassa versiossa toimintoja klikkailtiin alavalikossa olleista sanoista, on nyt tehty avautuva valikko toiminnoista hiiren oikeaa nappia kohteessa painamalla vähän samaan tapaan kuin remasteroidussa Grim Fandangossa. Myös valikko muuttuu alkuperäiseen muotoonsa, mikäli peliä haluaa pelata vanhoilla grafiikoilla.

Nostalgian nälkäisille tarjolla on myös vaihtoehto pelistä alkuperäisillä grafiikoilla.

Nostalgiannälkäisille tarjolla on myös vaihtoehto pelistä alkuperäisillä grafiikoilla.

Tarina noudattelee alkuperäistä uskollisesti ja pelaajaa palkitaan pelin etenemisen mukaan aukeavalla laajalla valikoimalla concept artia. Pelin aikana on mahdollista seurata myös tekijöiden kommenttiraitaa päivityksen tekemisestä, mikä lienee pelien kehittämisestä kiinnostuneille erinomaista informaatiota.

Pelin hahmot ovat humoristisen kärjistettyjä. Päähenkilöt Bernard, Hoagie ja Laverne ovat hyvin epätodennäköinen kaverusporukka —  nörtti, roudari ja hippi. Tämä sekalainen seurakunta päätyy pelastamaan maailmaa menneisyydessä, nykyajassa ja tulevaisuudessa, kun saastunutta vettä juonut Purppura Lonkero (Purple Tentacle) uhoaa valloittavansa maailman. Professori Fred Edison lähettää kolmikon katkaisemaan jätevesivirtausta, mutta halpa jäljennöstimantti ei kestäkään aikakoneen aiheuttamaa rasitusta, ja Bernardin jäädessä nykyaikaan päätyy Hoagie 200 vuotta ajassa taaksepäin ja Laverne 200 vuotta tulevaisuuteen.

Tästä alkaa aivopähkinöiden ja huumorin höystämä point-and-click -seikkailu, jossa mitä mielikuvituksellisemmat ratkaisut seuraavat toisiaan. Ongelmanratkaisu kolmessa ajassa päällekkäin tekee pelaamisen hyvin mielenkiintoiseksi, sillä menneisyydessä tehdyt päätökset vaikuttavat tulevaisuudessa löydettäviin asioihin. Aivopähkinöistä ja seikkailupeleistä kiinnostuneelle tämä on varmasti mieluisa kokemus, vaikka alkuperäistä peliä ei olisi koskaan kokeillutkaan.


Genre: Point & Click
Ikäraja: 7
Testattu: PC
Saatavilla: PC, PS4
Pelattu: Hurtin huumorin ja aivopähkinöiden ryydittämä pelikokemus kesti parin iltapäivän verran.


LISÄÄ JUTTUJA:

Ordog Refused Logitech G900 Chaos Spectrum