Cledos & BEHM – Life (Sun Luo)

Toiveunien laidalla kulkien

18.03.2021

Maailma on pelottavampi paikka kuin koskaan aiemmin. Silti kukaan ei ole niin pelkäämätön, kuin sisällään tunteen- ja tahdonvoimaa kantava. Vladislav Heponen, eli esiintymisnimellään tunnettu Cledos puhaltaa toivon liekkiin uudessa kappaleessaan Life (Sun Luo). Yhteisen hyvän eteen ja samaan sydämentahtiin elämöi laulaja-laulunkirjoittaja Rita Behm, eli BEHM.

Cledos on jo pitkään ollut yksi Suomen rap-kentän kiehtovimmista tekijöistä. Töis-kappaleellaan viraalihitiksi noussut mies on heijastus siitä, mihin nykyinen Cledos suuntaa katsettaan musiikkimaailman aavassa meressä. Life (Sun Luo) osoittaa horisontin laajentumista haaveilevalla otteellaan, jossa on entistä enemmän pop-elementtejä.

BEHM on tunnettu hienostuneesta ja nostalgian täyteisestä tuotannostaan, kuten hitistään Hei Rakas, joka nousi nopeasti Suomen virallisen singlelistan kärkipaikalle.

Tarkkanäköisempi toisinto

Kaksikon kohtaaminen kappaleen muodossa oli erittäin aavistamatonta, mutta satoisaa. Yhteistyön kiinnostavuus piilee myös siinä, ettei kappale ole kokonaan uusi. Cledos on julkaissut LIFE-nimisen alkuperäisversion jo vuonna 2020 osana debyyttialbumiaan CEISSI.

Kappale on nyt monitasoisempi ja vertauskuvallisesti osuva teos. Sekä sen syntymisessä, että sanoituksissa kaksi osapuolta täydentävät toistensa olemusta ja sielunmaailmaa. Kappale on loitsumainen ja sen melodia on koristelematon. Silti se on ehdottoman eläytyvä ja puhutteleva.

Vereen kirjoitettu lupaus

Mä en tiiä enää, mis koti on — Toisella puolel maapalloo, mä oon tulos sun luo”. Kappaleen kaikumainen tunnelma luo kuuntelijalle tilan, jossa hän voi tuntea olevansa vuoroin kahden rakastajan ajatusten sisällä. Cledoksen ja BEHM:in henkäysmäiset laulutoisinnot ovat kuin kahden ihmisen näkemää samaa unta. Ne ovat erillään olevan parin välisiä ikuisia lupauksia ja toivomuksia suoraan universumille. Keskustelun osapuolet ovat niin lähellä, mutta niin kaukana. Fyysinen maailma erottaa, mutta se yhdistää, mitä on rakennettu sydämessä toista varten.

On hyvä, ettei Cledos ole vetänyt esirippua alas uusien lavanvaltausten edestä. Lienee korrektia tituleerata Heposta nimenomaan artistina tai taiteilijana, kuin pelkkänä rap-musiikin tekijänä. Sydän ja suunta ovat selkeästi avoimena tulevaisuuteen. BEHM jatkaa myös edelleen tasaisenvarmaa retoriikkaansa, jossa kuulijaa ravitsee niin laulajan tyylikäs ote, kuin huojentavan pehmeä äänimaailma.

 

Life (Sun Luo)
Cledos x BEHM

Warner Music Finland
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Headshot blu-ray Suzanne Vega The Founder