Chilifest tarjoaa mausteita kaikille aisteille

10.08.2016
Teksti:
Kuvat:
K

Kuudetta kertaa järjestettävä Chilifest Finland valloittaa Tampereella Tullikamarin aukion ja Pakkahuoneen 12.–14. elokuuta. Tapahtuman osa-alueita ovat muun muassa näytöskeittiöt, Tulli Beerfest sekä Chilirock. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Poppamies Oy, Tampereen Kulttuurikamari Oy sekä Suomen Chiliyhdistys.

Chilifest sai alkunsa, kun eräässä tamperelaisravintolassa oli järjestetty kahteen otteeseen pelkästään tuliseen perustuva kattaus.

— Suosion innoittamana järjestelyissä mukana olleet Marko Suksi ja Mika Lyly päättivät kokeilla, mahtaisiko pelkkään chiliin keskittynyt tapahtuma saada myös porukan liikkeelle, kertoo Chilifest Finlandin vastaava tuottaja Heini Naskali.

Näytöskeittiöt ovat Chilifestien suosituinta antia.

Näytöskeittiöt ovat Chilifestien suosituinta antia.

Alun perin tapahtuma järjestettiin paikallisen ravintolan parkkipaikalla nimellä Naga2010.

— Mukaan kutsuttiin muutamia tuttuja chilitoimijoita, ja tapahtumassa järjestettiin naga morich -chilinsyönnin kilpailu. Kaksipäiväinen tapahtuma nimettiin Naga2010:ksi, naga morich -chilin mukaan.

Suuren suosion vuoksi jo seuraavana vuonna tapahtuma siirrettiin Keskustorille ja nimeksi vaihdettiin Chilifest Finland.

— Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta sekä sisällöltään että kävijämäärältään. Teemoja on laajennettu pelkästä chilistä ja chilituotteista grillaamiseen ja muihin vahvoihin makuihin.

Tänä vuonna oman lisänsä Chilifestien makupalettiin tuo tapahtuman yhteydessä järjestettävä Tulli Beerfest.

— Joka vuosi on keksitty jotain lisää, ja esimerkiksi Chilifestin anniskelualueella muutaman pienpanimon toimesta alkanut kokeilu chilin toimivuudesta panimotuotteiden mausteena on nyt kasvanut omaksi, Chilifestin yhteydessä järjestettäväksi pienpanimotapahtumaksi.

Naga Morich -chili voi olla liian tulista myös Napalminallelle.

Naga Morich -chili voi olla liian tulista myös Napalminallelle.

Chilifestien ohjelmassa on paljon erilaisia kilpailuja, jotka kuuluvat erottamattomana osana tapahtuman tunnelmaan.

— Sunnuntaina Pakkahuoneella nähdään Siipiweikot Hot Wings Challenge, Gringo Bandito Taco Challengen Suomen-finaali sekä perinteisesti tapahtuman päättävä Naga morich -chilinsyönnin MM-kisa.

Ruokaa tapahtumassa on tänä vuonna tarjolla aikaisempia vuosia enemmän.

— Painotus on vahvasti street food -hengessä. Lisäksi suosittuja näytöskeittiöitä pidetään tänä vuonna enemmän kuin koskaan. Näytöskeittiöissä on chilin ohella aistittavissa muitakin vahvoja makuja, kuten valkosipulia ja savua.

Muita näytteilleasettajia ovat lähes kaikki tuliseen ruokaan perehtyneet yritykset ja yhdistykset.

— Paikalla on esimerkiksi chilinkasvattajia, chilituotteiden maahantuojia, maustemyyjiä, erittäin laaja kirjo erilaisia ruokamyyjiä, (chili)jäätelöä, grillejä. Oikeastaan kaikkea mahdollista teemoihimme liittyen, Naskali listaa.

Päivän mittaan pääsee nauttimaan myös musiikista, sillä Tulli Beerfestien tunnelmaa kohottamassa kuullaan livemusiikkia.

— Lisäksi perjantaina ja lauantaina Klubilla kajahtaa Chilirock, eli Chilifestien viralliset jatkot, Naskali muistuttaa.

Tarjolla on siis koko viikonlopuksi herkullista ruokaa, mukavaa yhdessä oloa sekä tulisia elämyksiä! Tarkempia tietoja ohjelmasta ja aikatauluista osoitteesta http://www.chilifest.fi.
LISÄÄ JUTTUJA:

Anti Gang Pikipop