Children of Bodom, Medeia ja Ensiferum Oulussa Areenalla 12. joulukuuta

09.12.2015
Teksti:

Kerrotaan, että Children of Bodom on kansainvälisesti menestynein Suomalainen ”äärimetallibändi”. Mitähän tuo äärimetalli on? Bodom on ainakin äärimmäisen kovaa, tinkimätöntä tykitystä ja asennetta – tarttuvia melodioita ja ylittämätöntä soittotaitoa.

Children of Bodomia on yritetty määritellä useillakin leimoilla. Välillä puhutaan thrash- tai deathmetallista, toisinaan taas sinfonisesta raskaasta musiikista. Bändin soundi on kuitenkin tunnistettava ja omanlaisensa. Minulle CoB on usein FU!-metallia. Silloin kun mikään ei toimi, Bodom toimii – Fucking Yeah!

Lokakuussa ilmestynyt albumi I Worship Chaos, on parasta ja kovinta Bodomia hetkeen. Rennoista haastatteluista ja kommenteista päättelen, että tyytyväisiä taidetaan olla bändin sisälläkin. Meno on ilmavaa ja kertsit tarttuvia. Albumi on varmuudella yksi Children of Bodom -klassikoista.

Keikan kannalta on parasta, että uudet biisit takuulla toimivat livenä ja uskon, että niitä myös kuullaan. Morrigan ja I Hurt ovat jo hittejä!

Bodomin kiertueen lämmittelijöiden ei tarvitse pääesiintyjän rinnalla häpeillä. Meideia nähdään Oulussa ensimmäistä kertaa uudella miehityksellä solisti Keijo Niinimaan lähdettyä bändistä. Nyt siis on loistava sauma todistaa uusvanhan jäsenen, Frans Aallon ja bändin keikkakunto. Uuden EP:n loistavien arvioiden perusteella Medeia on timanttisessa iskussa.

Toisena lämmittelijänä nähdään pitkän linjan folkmetallistit Ensiferum. Bändi ei ole Oulussa käynyt sitten vuoden 2013 kiertueen, eikä ulkomaita kolunnut bändi ihan heti näytä uusivan visiittiään. Tätä ei siis kannata missata. Alkuvuodesta julkaistu One Man Army ei ole uponnut kaikkiin, mutta se on varmaa että Ensiferumin live-esiintyminen ei jätä ketään kylmäksi, sen verran päänahkoja on vuosien varrella kerätty.

Selkeää on, että lauantaina ei puhallella muniin tai läpsytellä tissejä! Kuten otsikosta voi jo lukea, Suomen kiertueen viimeisen Bodomin keikan voit nähdä vain Oulun Super Park areenalla. Liput maksavat noin 40 euroa. Tapahtama on ikärajaton mutta janoisimmille on tarjolla oma leikkialue.
LISÄÄ JUTTUJA:

Morbid Evils Spellspire