Cannons – Bad Dream

Poissaoleva todellisuus

26.03.2021

Los Angeles -trio Cannons yrittää hyväksyä luopumisen vaikeutta singlessään Bad Dream. Cannonsin muodostavat Michelle Joy, Ryan Clapham ja Paul Davis. Yhtyeen musiikkia on kuultu muun muassa Netflix-sarjassa Never Have I Ever, joka nosti heidän Fire For You -kappaleensa alternative-listojen kärkeen.

Cannons on yhdistelmä jotakin nykyradiossa soivaa ja sellaista, mitä pystyi kuuntelemaan kasetilta jo vuosikymmeniä taaksepäin. Yhtyeen tyyli vierailee vahvasti menneisyydessä, mutta sisältää paljon tuoreita vivahteita. Äänimaailma muistuttaa hieman Chromatics-yhtyettä, jonka musiikissa kaikuu samaa hypnoottisuutta ja syntikka otetta.

Sivustaseuraajan kirous

Kappale lähtee käyntiin vähäisin elkein, mutta pian mukaan ilmaantuvat tarttuvat kitara- ja syntikkariffit. Joyn kolkko laulusuoritus on kuin osa melankolisen rakkauselokuvan ääniraitaa. Siinä huokuvat syvä pettymys ja uuden suunnan etsiminen. Rinnassa painaa se epätoivoa herättävä tunne, kun kokee menettävänsä pääroolin elämänsä tapahtumista.

Cannonsin tyyli vaikuttaa huolitellulta ja huokuu monenmoista estetiikkaa. Musiikki soljuu eteenpäin tarkoin valitulla tyyliotteella ja Joyn äänestä välittyy koti-ikävää muistuttava herkkyys. Hänen täysi vokaalipotentiaalinsa jää kuitenkin kuuntelijalle vielä mysteeriksi.

Bad Dream uppoaa aavistuksen verran jonnekkin harmaan TV-kohinan sekaan, eikä saavuta täyttä värikalibrointiaan. Kappale on kuitenkin ihan osuva indie-pop-kokemus, jonka fiilistely sopii myöhäisillan ajelulle tai sadepäivän rinnalle. Yhtyeen oma soundi ja inspiraatio ovat myös jo melko varmassa otteessa. Bad Dream nostaa kuuntelijan hetkeksi irti ympäröivästä todellisuudesta ja matkustaa jonnekin, missä on ehkä hetken verran helpompaa hengittää.

Bad Dream
Cannons

Columbia Records
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Suzanne Vega Mikko Kivinen Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen – Huominen on Uni