Camp Kubrick – Whatchu Do

Nostalgiapopin uudet perilliset

18.05.2021

Musiikkimaailmaalle viime vuonna itsensä esitellyt Camp Kubrick antaa lisänäytteitä identiteetistään Whatchu Do -singlellään. Duon on perustanut tanskalainen Don Schipper aka Don Diablo, joka tunnetaan ennestään suursuosiostaan EDM-skenessä. Aisaparikseen mies on valinnut laulaja-laulunkirjoittaja Denzel Chainin. Yhtye on suunnannut musiikilliset vaikutteensa 80-luvulle, mutta kytkin on käännetty vahvasti eteenpäin.

Mikäli Miami Vice luotaisiin uudeelleen, niin Camp Kubrickilla olisi varmasti jo nimi listalla soundtrackin jatkeeksi. Single lähtee käyntiin kuin FujiFilm Instax kamera: Hieman odotellaan, mutta sen jälkeen homma alkaa rullaamaan. Taustamusiikki alkaa loistaa, kuin avaruus nanosekunnin verran Millenium Falconin siirtyessä hyperavaruuteen. Loppupuolella musiikin henki vie miehet mukanaan ja syntikkariffit soivat henkisellä antaumuksella.

Päiväunen pop-ruumiillistuma

Whatchu Do emuloi tyyliotteellaan hieman jättihitti Blinding Lightisia, mutta The Weeknd -kopion sijaan se lähtee ajamaan aivan omia polkujaan. Sanoituksissa leijuu se sama kostea tukaluus, kuin ukkospäivän varjostamassa maisemassa. Joku on saanut houkuteltua sydämen välitilaan, josta ei pysty siirtymään ystävyyteen eikä kumppanuuteen.

Synthwave- ja pop -genreille Camp Kubrick kantaa lisää tikkuja laudalle, ja liittyy leikkiin dynaamisella suorituksellaan. Whatchu Do antaa myötätuulista lisäaineistoa Denzel Chainin vokaalipotentiaalista. Chainin ääni on yhtä miellyttävä kuin lämpöä hehkuva iho kesäpäivänä. Single tanssahtelee jossakin Bell Air -tyyppisissä maisemissa ja romantisoidussa päiväunessa. Kuuntelija voi nukahtaa aurinkotuoliinsa ja nähdä silmäluomillaan punaisen Chevrolet Camaro IROC-Z:n, jonka ohjaaja pyrkii pakenemaan niin todellisuutta kuin mielessään elävää ukkosmyrskyä.

Whatchu Do
Camp Kubrick

HEXAGON
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Tauski iik Antti Näyhä esittelee vanhan filmiprojektorin toimintaa Baarien mies – M.A. Numminen