Bryce Vine – Care At All

Vilppilähtö ei vienyt maaliin

16.03.2021

Kesä on ikuinen tämän miehen matkassa, vaikka hänen sydämessään onkin joskus talvi. Bryce Ross-Johnson, eli tuttavammin Bryce Vine on kalifornialainen rap-artisti, jolta ei puutu tunnelmannostatusbiisejä. Vine palaa kuitenkin leuka rinnassa uusimmalla biisillään Care At All. Hennessy lipuu ulos pullosta ja mietteet sisimmästä.

Aiemmin Vine on tehnyt letkeitä hellehittejä kuten Billboard Hot 100 -listalle kiivenneet La La Land ja Drew Barrymore. Uutuusbiisissä sukelletaan aivojen kautta sydämeen, ja sieltä johonkin kauas kolkkoon äärettömyyteen. Vinen syvällekäyvä ja miltei aamun käheä ääni sopii hyvin aisapariksi tälle levolliselle otteelle.

Postikortti alitajunnasta

Voitto- ja tappiotilit ovat ehkä epäsuhdanteessa, mitä tulee lempeen, mutta artistin laupeus ja hip hop -terävyys jäävät kuitenkin plussan puolelle. Kappale tuoksuu sateen pyyhkimältä asfaltilta koulun pihassa, josta katuliitusydämet ovat haihtuneet pois. Elämän ruutuhyppelystäkään ei tullut mitään, kun toinen oli huijari, ja lähti pelistä jo ennen maalia. ”Why do I even care at all?” mies kyselee itseltään ja kuulijalta.

Vinen kappaleidenrakennus sujuu edelleen kuin legojen nikkarointi yhteen. Siinä on aina selkeä tarttumapinta, vaikka näissä sanoituksissa kohiseekin se sama kipu, mikä tulee legon päälle astuessa.

Kappale on ihan mukavaa lisäystä artistin muutoin eloisaan ja värikkääseen katalogiin. Sen kehtolaulumaiset hip hop- ja pop-biitit ja läikehtivä kaipuu ovat kuin postikortti, joka saapui hieman verkkaisesti, mutta auttoi järjestämään kirjoittajansa mieltä.

Care At All
Bryce Vine

Sire Records
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Raskas askel