Blackpink – How You Like That

Supernaiset jälleen siivilleen

16.07.2020

Supersuosioon noussut eteläkorealainen tyttöyhtye BLACKPINK valmistelee paluutaan uusimmalla singlellään How You Like That. Kokoonpanon muodostavat eteläkorealaiset Jisoo ja Jennie, thaimaalainen Lisa ja korealaisaustralialainen Rose. Jäsenet ovat tulleet musiikin lisäksi tunnetuiksi muun muassa yhteistyöstään jättibrändien, kuten konserniyritys Samsungin kanssa.

How You Like That lähtee käyntiin itsevarmasti ja teatraalisesti. Se tuo mieleen yhtyeen edeltävät jättihitit, kuten viime vuonna julkaistun Kill This Love -kappaleen. Jäsenet vaihtavat niin laulukieltä kuin rap-osuuksiaan korean ja englannin kielen välillä sulavasti. Jisoo, Jennie ja Rose aloittavat kappaleen lauluosuuksilla, jotka sulautuvat saumattomasti yhteen. Kappaleen sanoituksissa tunnelmoidaan feenikslintumaisessa konseptissa. ”When looking into your eyes, I’ll kiss you bye”, Rose laulaa juuri ennen kertosäettä. Jäsenet jatkavat sanoituksissa itsevarmaa nousua, vaikka he kohtaisivat haasteita ja vastustusta.

Tuttua mutta toimivaa

Kertosäe vaihtaa kappaleen yökerhomaiseen tunnelman nostattajaan, joka saa seinäruusutkin lähemmäs tanssilattiaa. Kertosäkeen toistelu ”You gon’ like that, that, that, that, that…” on takuuvarmaa korvamatoainesta. Tämä luo jatkoa Blackpinkin hiteissä yhdistyville jopa hullunkurisille, mutta erittäin tarttuville hokemille. Kertosäkeen jälkeisessä osuudessa toistellaan juuri sopivalla röyhkeydellä ”Now, look at you, now look at me”. Kappaleen anteeksipyytelemättömyys luo siihen silmiinpistävää charmia.

Ehkä kiehtovinta uudessa kappaleessa on hip hop -vaikutteiden ja arabiatyylisen musiikin saumaton yhdistely. Blackpink jatkaa kappaleella hittivarmaa tuotantoaan, mutta jatkossa julkaistavien singlejen kannalta herää kysymys siitä, mihin muuhun Blackpink todella pystyy. Hokemat ja yksinkertaisuus toimivat, mutta yhtyeellä on varmasti vielä paljon annettavaa myös tuttujen kaavojen ulkopuolella.

How You Like That
BLACKPINK

Interscope Records
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Abhorrence Metroid: Samus Returns