BETWEEN FRIENDS – gushers

Ysäri on elossa, rakkaat ystäväni

03.03.2021

Pidetään tämä vain ystävien välisenä, jookos?. Amerikkalainen BETWEEN FRIENDS himmailee uutuusbiisillään gushers takaisin hiljaiselonsa jälkeen. Kappale on osa vastikään julkaistua Tape 001 EP:tä. BETWEEN FRIENDS on suhteellisen uusi kokeilu musiikin saralla, mutta sen sisarusduo Savannah ja Brandon Hudson ovat ehtineet kokeilla ikäänsä nähden jo ihan kiitettävästi. Vuonna 2013 he pääsivät semifinaaliin asti America’s Got Talent -ohjelmassa. Aiemmin yhtye tunnettiin myös suuremmalla kokoonpanolla ja The Heirs -nimellä varustettuna.

Duon musiikki on hakenut muotoaan vuosien saatossa, ja gushers on kuin laboratorionäyte sen uusimmasta ysäriä palvelevasta olomuodosta. Kappale lähtee käyntiin flirttailevalla kitarasoundilla ja transsimaisella melodialla. Sen jälkeen se jää virtaamaan tasaisella jännitteellä bittiavaruuteen, kuin näytönsäästäjä Windows 95 -koneessa. Kappaleessa kuullaan lähinnä Savannahin ilmavaa äänimaailmaa, jossa on jotakin luoksepääsemätöntä. Kappale jää suhteellisen läpivetoiseksi, ja kuuntelijalle ehtii tulla vilun oireita. BETWEEN FRIENDS on yhtyeenä kuin taideopettajan uusin oppilas. Vaikka kaikki siveltimenvedot ei osuisi ihan oikeaan, on tulevaisuudessa vielä mahdollisuudet kokeilla laveerauksen sijaan ihan öljyväriteoksia.

Mansikkajuoman kera ruohonjuuritasolle

Gushers on sekoitus sekä vanhempaa että uudempaa internetin aikakautta, ja sen estetiikoille nyökkäävä opus. Sen tahtiin nuoriso voisi skeittailla kesän pikkutunteina. Mitään troijamaisen läpipuskevaa tai ihokarvoja kutkuttavaa tässä ei valitettavasti kuulla, mutta rentoutusaineena tämä soljuu ihan rattoisasti ysärin Jazz-designilla kuvioituun paperimukiin. Voi kyllä laittaa värilinssit silmille ja katsella taivaalla hiipiviä pilviä lisätunnelman saamiseksi. Kappale sopiikin ehkä paremmin taustakohinaksi toukokuun piknik-nurmille, jossa tuoksuu mansikkajuoma, ja missä voi puhaltaa sisäisen ahdistuksen pois saippuakuplien voimin. ”Hopefully, we’re alright”, toteaa Savannah.

gushers
BETWEEN FRIENDS

MCMXCV / bettersounds
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

Maj Karma Herra Ylppö Hällas S-Tool