Betta Lemme – Cry

Iltasatu surulle

29.03.2021

Kyynelhelmi maalaa tunteiden polkuja. Betta Lemme ei pidättele totuutta, vaan kannustaa tarttumaan lähimpään nenäliinaan Cry-biisillään.  Lemme on kanadalainen pop-artisti ja laulunkirjoittaja, jonka värikäs Bambola-single nosti hänet suosioon.

Cry saa kyyneleet maalaamaan kasvot ja matkustaa samalla 90-luvulle ottamaan inspiraatiota. Kappale nimittäin samplaa Eiffel 65 -yhtyeen Blue (Da Ba Dee) -kappaletta. ”Blue was your color, but now it’s mine too” Lemme laulaa, ja nyökkää samalla alkuperäiskappaleen suuntaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole cover-biisi, vaan Lemme tuo siihen oman sanomansa.

Kappaleella annetaan tilaa epävarmoille tunteille, mutta iloitaan samalla vastoinkäymisten hyvistä puolista. ”I’ll cry and I know I’m alive. Could be worse, I could die”. Lemme osoittaa luottamusta omiin voimavaroihinsa, ja näkee vastauksia myös kyynelten sumentaman maiseman takaa.

Puominveto tunnemyrskyyn

Laulajan ääni on kuin äidin lukema iltasatu. Se ojentaa mielipahaan käpertyneelle pelastusrenkaan, johon tarttua kyynelten aallokossa. Se puhaltaa lohtua haavoittuneeseen sisimpään. Singlellä on arvokasta sanottavaa, mutta siihen olisi voinut lisätä yhden kyyneleen verran instrumentaalista ulottuvuuutta. Biisi jää hieman jumittuneeseen tilaan, ja elektroninen musiikki osuus ontuu. Oivaltavaa lisäystä ovat kuitenkin sarjakuvamaiset ääniefektit, jotka muistuttavat kyynelehtimistä.

Cryssa on samaa jujua, mitä Blue tarjoaa. Melodia on ylös tempoileva kuin vanhat euro dance -ilottelut, mutta siinä on kuultavissa enemmän tämän päivän elektonista tanssimusiikkia. Cry on kuin pieni neulanpisto sormenpäähän. Se herättää kuuntelijan hetkeksi, mutta ei tarjoa mitään erityisen muistamisen arvoista.

Cry
Betta Lemme

Ultra Records


LISÄÄ JUTTUJA:

the queers Maija Vilkkumaa - Aja!