bbno$ & Diamond Pistols – help herself

Vein sydämesi löytötavaralaatikkoon

15.02.2021

Parempi katua kuin katsoa, vai miten se menikään? Bbno$ eli Baby no money pyytää anteeksi kappaleellaan help herself, ja vuodattaa rytmikkäästi sadepilvet pois sydämeltään. Kappaleella tahtia lyö myös jenkkituottaja Christian Dold aka Diamond Pistols. bbno$, oikealta nimeltään Alexander Gumuchian, on kanadalainen rap-artisti joka on noussut julkisuuteen erityisesti jättihitistään Y2K:n yhteiskappaleella Lalala, jota markkinoitiin Tinder-deittisovelluksessa asti.

Help herself kuulostaa sekä tutulta että tuntemattomalta. Baby no moneyn tuotanto herättää ensimmäisenä mieleen kieliposkessa tehdyt sanoitukset ja tartuntavaaralliset kohotahdit sävellyksessä. Musiikin osalta kappale ei ole mikään poikkeus sääntöön. Se lipuu jouhevasti eteenpäin, kuin sähköpotkulauta kesäiltana Hietsuun.

Sanoitukset ja kappaleen tunnelataus kuorivat artistista esiin uutta hedelmälihaa. Taustalla leijailee hypnoottinen ja murheen murtama kitarasovitus, joka tuo mieleen taianomaisen Wicked Game –kappaleen. Help herself ei osoita sormia tai riko lasivaaseja. Se on inhimillinen ripitys siitä, kuinka rakkautta ei kertakaikkiaan riitä muualle, ennen kuin sillä on täyttänyt itsensä. Jos kappaleen kertosäe olisi joku kirjaimellinen tunne, se olisi möykky, joka nousee kurkkuun ennen kyyneliä.

Nallekarkit tasan

Can barely help myself. I’m falling out of love”. Kappale muistuttaa siitä, että on parempaa välittämistä päästää kokonaan irti, kuin pitää kiinni vain pikkusormesta. Kappale on omantunnon pistosta täynnä, mutta siinä piilee myös korkeampi ymmärrys. Se on karkkipussin jakaminen launtai-iltana. Se on aito ymmärrys siitä, että kumpikin haluaa eri asioita, ja silti kumpikaan ei ole paha tai väärässä.

Baby no moneyn ääni matkustaa poutapilven lailla hyräilymäisen laulun ja sunnuntaipuheen rajamaastossa. Kunnon räppäämiseen hän ei haikeuden keskellä lähde. Kappaleen päätä nyökyttävä rytmikkyys lohduttaa ja tuo tasapainon tunteen myllerryksen keskelle. Help herself osoittaa, että artistin värikkään imagon alla piilee sukkelaa tarkkanöisyyttä ja iskukykyistä sanomaa, joka elää sulassa sovussa myös kaiken satiirisuuden keskellä. Tässäkään kappaleessa ei lähdetä ihan liian pitkälle suremaan, vaan yritetään naurahtaa välissä ja pyöritellä olkapäät rennoksi. Suru kylvää tyhjän maan, josta onnenkukkien on helppo kasvaa myöhemmin.

help herself
bbno$ & Diamond Pistols

Stem
Single


LISÄÄ JUTTUJA:

tahtitiedetta kiireisille Manzana – Silver Metal