Bättre Folk

Hailuodon Ihmeellinen kulttuuri- ja musiikkifestivaali starttaa perjantaina

28.06.2017
Teksti:

Pohjoisen vinkein festivaali vietetään jälleen merellisissä maisemissa Perämeren saaressa 30.6.–1.7. Hailuodon Marjaniemessä kuullaan mielenkiintoista musiikkia sekä eturivin kirjailijoiden aivoituksia. Bättre Folkissa paistaa aurinko ja merituuli hyväilevät ihoa. Hailuotoon saapuu vuosi toisensa jälkeen vain hyväntuulisia juhlijoita.

Musiikkia

Oulunsalon lauttarannassa kannattaa olla ajoissa, tai tulla paikalle festaribussilla. Jos tulet omalla autolla, aikaa kannattaa varata kolmisen tuntia, sillä jonot lautoille ovat pitkät. Viimeistään kello 16.30 on oltava paikalla, sillä Juhlat aloittaa sukkapäinen raphopin supersankari Evil Stöö. ”Evil Stöö keksi barbababan eli tavallaan keksi kaiken”. Siitä on paha nokittaa paremmaksi.

Fiilistele Bättre Folk 2017 upeita soittajia ja laulajia:

https://youtu.be/XWjKPx4F7Io
https://youtu.be/mFhPl43uZQs

Perjantai jatkuu ihananIisan leppoisin sävelin – nyt voi jo miettiä yöllistä retkeä uimarantaan. Kube räpäyttää tyylillä. Biisit ovat hyviä ja jotakin kumarrusta vanhan liiton tekijöihin niissä on. Illan päättää Reino Nordin tanssittavalla klubipopillaan. Joskus kuulee biisin, jossa kaikki on oikein. Reinon Antaudun on miltei täydellinen.

https://youtu.be/6eg-AbiDtVE


https://youtu.be/qoNfIVkjw-E

Lauantain aloittaa kovassa nosteessa oleva Litku Klemetti & Tuntemattoman numero kello 14.Jaakko Eino Kalevin elektroninen soundi on jo hurmannut kansainvälisesti. <Mikko Joensuun indierock on kasvavaa eli progressiivista. Kaikki ylistys ei ole ollut turhaa. Anna Järvinen on ihastuttavaa ruotsinsuomalaista poppia.

Leirintäalueella voi nukkua ihan ilmaiseksi. Siellä on tunnelmaa, mutta ei bajamajan lisäksi juuri muuta. Viime vuonna soi ripiitillä pari yötä J. Karjalaisen Verinen mies. Sanat ”silloin Marjaniemessä” syöpyivät takaraivoon. Siksi on kohtuullista, että Karjalainen päättää juhlat. Karjalaisen Jukka ei koskaan petä, joten uskallan luvata, että tunnelma on hieno.

Kirjailijoita

Hailuodon ohut ilma sai viime vuonna pari sanataiteilijaa villiintymään. Voi olla, että joudut todistamaan kamalia musiikkiesityksiä ja tanssia. Toisaalta Bättre Folkissa voit kuulla kauniin ajatuksen suosikkikirjailijasi sanomana. Tämä on hienoa. Hailuodon oma dekkarikuningatarKati Hiekkapeltoesiintyy lauantaina kello 15. Juhlan ohjelma on niin kiva, että voit nähdä kaikki esitykset. Nyt tunnetuimpia kirjailijoita ovat varmasti Kjell Westö ja Tuomas Kyrö.

Kasper Strömman on Suomen suosituin miesbloggaaja ja paljon muuta. Saara Turunen on teatterintekijä. Turusen palkittu esikoisromaani Rakkaudenhirviö on veikeä tai ”rohkea ja runollinen” – kuten siitä sanotaan. Miki Liukkosen jättiromaaniin O, on Oulun kirjastossa todella pitkä jono.Aura Nurmi lavarunoilijana osaa varmasti puhua yleisölle.

Bättre Folkin nettisivulta saat tarkempaa tietoa lipuista, aikatauluista ja muusta. Vuonna 2016 tapahtuma oli loppuunmyyty, joten pidä kiirettä.

Tapahtuman Facebook-sivulta näet ajantasaista infoa.

Lue myös Nousun viimevuotinen kattava festivaaliraportti!
LISÄÄ JUTTUJA:

Tampere Metal Meeting Läjä Äijälä