Vinkeä Bättre Folk juhlitaan Hailuodossa

30.06.2016
Teksti:

Maailman sympaattisimmaksi festivaaliksi kutsuttu Bättre Folk vietetään 1.–3. heinäkuuta Hailuodon Marjaniemessä. Luvassa on hyvällä maulla valittuja esiintyjiä, Suomen eturivin kirjailijoita, merituulta, maisemia ja tunnelmaa.

Meren rannalle, majakan ja vanhan kalastajakylän väliin on rakennettu kaksi lavaa. Toiselta kuullaan musiikkia ja toisella puhuvat pääasiassa kirjailijat. Aikataulut on tehty niin, että vuorotunnein on mahdollista kuunnella, kun kirjailija puhuu ja sitten nauttia musiikista. Välillä voi maistella virvokkeita ja lähiruokaa. Koko alueella anniskellaan, joten ikäraja on 18, ja omat eväät on syytä jättää kotiin tai narikkaan.

Perjantain ohjelman avaa Elias Gould kello 16.30 Basso-lavalla. Herra on tuttu ainakin Miss farkkusuomielokuvasta. Plutonium 74 soittaa veikeää psykedeelistä rytmimusiikkia seuraavaksi. Rätön ja Lehtisalon luotsaamaa Circleä on turha yrittää kuvailla lyhyesti – se on vain koettava! Yhtye soittaa kokeellista, metallista ja vaikka minkälaista ylittämättömällä taidolla. Basso-lavalla Ilta päättyy Pyhimyksen riimeihin ja räppiin.

Perjantain kirjallista puhetta tarjoavat Image-lavalla Antti Tuomainen, Riku Korhonen ja Antti Nylén. Illan lopuksi 23.30 Ronya laulaa poppia.

Lauantai lähtee käyntiin Ihanan leijonan tahtiin kello 14. Asa & band tarjoilee enemmän ja vähemmän tiedostavaa räpäytystä. Mira Luoti on tehnyt PMMP:n jälkeenkin poppia ja mukavia viisuja. Täysin vieraantuneen ja ylienergisen shown ja rokkia tarjoilee Risto. Tämä on ehdottomasti koettava paikalla. Illan päättää oikeutetusti Pariisin kevät. Yhtye on kuin luotu Hailuodon valoisaan yöhön.

Sunnuntaina esiintyy vielä loistava Mirel Wagner Hailuodon kirkossa. Tummaääninen laulaja laulaa vähän synkeitä käsittämättömällä intensiteetillä. Kattaus on siis melkoinen! Nämä bändit on erityisen hieno nähdä elävänä saaressa.

Lauantain kirjailijoista saisi melkoisen allstars-joukkueen: Katja Kettu, Laura Gustafsson, Mikko Rimminen ja Laura Lindsted. Tähän ei ole lisättävää.

Paikalle pääsee lautalla Oulunsalon lauttarannasta. Festaribussi kuskaa Oulun linja-autoasemalta 8 euron hintaan. Liput maksavat perjantai–lauantai 50 euroa, perjantai 25 ja lauantai 30 euroa. Sunnuntaina Mirel Wagneria pääsee ihailemaan kympillä.

Tapahtumalla on erinomaiset nettisivut, joista löytyy kaikki tarvittava informaatio. Kannattaa käydä lukemassa ainakin kirjailijaesittelyt ja kuuntelemassa näytteet musiikista, jos kaikki eivät ole tuttuja.

http://www.battrefolk.fi
LISÄÄ JUTTUJA:

BLASTFIGHTER Kaapuveikko