Mad Music: Musiikin maailma

11.11.2016
Teksti:
FIILIS: PÄRÄYTTÄVÄ

Musiikki innoittaa ja koskettaa meitä ihmisiä monin tavoin kaikkialla maailmassa. Musiikilla voidaan ilmentää rakkautta ja vihaa, sotaa ja rauhaa, iloa ja surua sävelten kielellä, jota kaikki ymmärtävät puhumastaan kielestä ja omasta kulttuuritaustastaan riippumatta. Mad Music pohtii musiikin kokonaismerkitystä ihmiselle ja kulttuurille, ja esittelee musiikin lukemattomia ilmenemismuotoja akseleilla Porista Pekingiin ja Inarista Indianaan.

Madventures ja Docventures -tv-sarjoista tutun dynaamisen duon eli Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin kynästä on syntynyt jo heidän järjestyksessään kahdeksas kirjansa Mad Music. Tuottelias kaksikko on julkaissut aiemmin kirjat Madventures: Kansainvälisen seikkailijan opas (2007), Mad Cook – Kulinaristinen seikkailukirja (2010), Mad World – Seikkailijan Atlas (2011), Mad Manners (2012),  Madventures: Maailmanselitys – Seikkailijan käsikirja kaikkeen (2014), Mad Success – seikkailjan self help (2015). Lisäksi julkaisujen listaan on laskettu mukaan uusittu painos Uusi kansainvälisen seikkalijan opas -teoksesta vuodelta 2013. Mad Music on siis luonnollinen jatkumo edellä mainittuun teosten sarjaan tutkittaessa ihmisiä ja kulttuurin ilmentymiä maapallon eri puolilta.

Mad Music on maailmoja ja silmiä avaava teos; se tarjoaa lukijalleen huikean määrän informaatiota maailman musiikkityyleistä, musiikintekijöistä, soittimista ja kaikesta mihin musiikki liittyy tai mihin se vaikuttaa suoraan tai välillisesti. Kirja esittelee erikoisia ja vaikuttavia muusikoita, musiikin tuottajia ja tieteilijöitä, jotka ovat tutkineet musiikin olemusta ja sen vaikutusta ihmisiin ja kulttuureihin. Mad Music esittelee musiikin eri tyylilajeja todella huikaisevan kirjon alkaen kotimaisesta metallimusiikista mongolialaiseen kurkkulauluun ja kaikkeen siltä väliltä. Parasta antia kirjassa ovat ehdottomasti Rikun ja Tunnan koostamat soittolistat kunkin musagenren esittelyn yhteydessä. Näiden soittolistojen vinkkaamana voit nimittäin löytää aivan huikeita artisteja ja musiikkia jollaisia ei taatusti tulisi itse löytäneeksi internetin syövereistä. Kirjan erikoispainoksen ohessa julkaistiin myös sinkku, jonka ovat säveltäneet ja sanoittaneet Rikun ja Tunnan kanssa rap-artisti Paleface ja edesmennyt muusikko ja musiikintekijä-guru Zarkus Poussa

Mad music on mitä mainioin kahvipöytäkirja ja keskustelun avaaja; siinä on upeat värikkäät sivut, paljon kuvia ja runsaasti informaatiota ja knoppitietoa sopivasti pienemmiksi paloiksi annosteltuna. Kirjaa voi suositella paitsi tiedonnälkäisille yleensä, myös kaikille musiikista ja maailman eri kulttuureista kiinnostuneille. Mad Music vie taatusti mennessään, matkakuume voi purra pahemman kerran, eikä paluuta entiseen enää ole!

Mad Music: Musiikin maailma
Tuomas Milonoff & Riku Rantala

Johnny Kniga
Sivuja: 360


LISÄÄ JUTTUJA:

Temple Balls Luova Laboratorio Brothers In Farms