Anti Gang

Räiskintää Pariisin kaduilla

11.12.2016
Teksti:
FIILIS: KOVAOTTEINEN

Useista menestyneistä elokuvista kuten Da Vinci -koodi (2006) ja Purppuravirrat (2000 ja 2004) tunnettu vanha koira Jean Reno on jälleen vauhdissa. Tällä kertaa mies tähdittää ranskalaista toiminnallista draamaa Anti Gang. Elokuva ilmestyi teatterilevitykseen jo vuonna 2015 ja on julkaistu tänä vuonna kotikatseluformaateissa.

Anti Gangissa Reno näyttelee kovaotteista ryöstöjen vastaisen yksikön poliisia Serge Burenia. Hänen joukkonsa ovat paikalla siellä missä ryöstetään. Kohteiksi valikoituu koruliikkeitä ja pankkeja. Sivullisilta syyttömiltä kuolonuhreilta näissä pidätyksissä ei vältytä. Nilkit saavat maistaa niin konekivääriammuksia kuin pesäpallomailaa – kuten tavallista.

Pariisi toimii tapahtumapaikkana. Ja kun ammutaan konetuliaseilla kaupungin kaduilla, ei tarvitse kovin kaukaa hakea vertailukohdetta todellisesta elämästä. Leffan tapahtumat tuovat ikävän paljon mieleen viime vuoden marraskuun 13. päivän tragedian. Elokuva ilmestyi teattereihin Ranskassa kuitenkin jo ennen Pariisin verilöylyä.

Anti Gangia mainostetaan hieman ylimampuvin sanoin ”mahdollisimman näyttävä pidätys” ja ”vaaditaan niin kekseliäisyyttä kuin raakuutta, jotta häikäilemättömät rikolliset saadaan pysäytettyä”. Ehkä niinkin, mutta melko peruskauraa leffan sisältö on mitä tulee genren tarjontaan noin yleisesti. Mukaan on toki saatu draamapuolta mukavasti kertomalla Cartierin (Alban Renoir) viimeisillään raskaana olevasta vaimosta sekä kuvankauniista kollegasta Margauxista (Caterina Murino), jota jokainen miespuolinen työkaveri haluaisi panna. Leffan huumori on hieman kuivakkaa – ei mitään uutta sekään.

Joka tapauksessa Anti Gang jää plussan puolelle viihdyttävyydessään. Näyttelijät ovat lahjakkaita ja hoitavat osuutensa uskottavasti. Erikoistehosteita käytetään hillitysti, joka on aina hyvä asia; nykypäivänä kun tekniikalla voisi tehdä ihan mitä tahansa. Puolentoista tunnin mittaisena tarina jaksaa kiinnostaa maaliviivoille saakka.

Anti Gang

Future Film
Formaatti: DVD / Blu-ray


LISÄÄ JUTTUJA:

Paperi T Tampere-talossa thecrow Hanoi Rocks