Alcest – Protection

Tulevan albumin sinkkubiisi laittaa kerjäämään lisää.

27.08.2019
Teksti:
Kuvat:
David Fitt

Pitkin kesää tulevasta albumistaan vihjaillut blackgaze- ja metallibändi Alcest on viimein tipauttanut maistiaiskappaleen nälkäisten faniensa nautittavaksi. Mikä olisikaan parempaa kuin upota nojatuoliin, sulkea silmät ja antautua ranskalaisten uusien sulosävelien vieteltäväksi? Niinpä, ei juuri mikään.

Lokakuussa julkaistava albumi on nimeltään Spiritual Instinct (julkaisija Nuclear Blast). Nokkamies-Neigen mukaan luvassa on aiempaa tummempaa ja raskaampaa äänimaailmaa, vaikka herkkyyttä ja tunnelmointiakin mukaan mahtuu. Tällaiset lupailut eivät ainakaan vähennä odotusta. Ja nyt siihen kieltä kutkuttavaan maistiaiseen!

Protection-singlen ensimmäisten sekuntien aikana hymy nousee aluksi korviin, jonka jälkeen se sulattaa kasvot tyytyväiseen virneeseen. Pää alkaa hitaasti nyökytellä, ihokarvat värähtävät sähköistyneinä kohti taivasta. Korvakäytäviin tulvivat tuhdit melodiat tekevät maailmasta taas hetkeksi kauniimman ja paremman paikan.

Metallipaahtoa ja unenomaista liitelyä

Protection alkaa iskevästi, soundit ovat massiiviset ja tukevat. Kitarat ovat tuttuun tapaan liitelevät ja raskaat. Vokaalit kaikuvat samassa tasossa kitaran kanssa, hykerryttävän voimallisesti ja varmasti. Puolessa välissä puhdas laulu vaihtuu raakaan huutoon, joka tuntuu kulkevan läpi koko kehon miellyttävän sähköiskun tavoin. Vokaalit vievät mukanaan jonnekin pimeään, äärettömyyteen ja meressä tyrskyäviin vaahtopäihin. Portti toiseen maailmaan on jälleen auki.

Sinkkubiisi tyydyttää hetkeksi kovimman Alcest-kuumeen, mutta laittaa odottamaan lisää. Ensipuraisun perusteella luvassa on tunnistettavaa ja tuttua Alcestia, mutta silti täysin uuden ja erilaisen kuuloista tunnelmointia, metallipaahtoa ja unenomaista liitelyä. Tärkeä kysymys on myös, yltääkö tulevan levyn tiimoilta kiertue Suomeen asti. Bändin kesän Ilosaarirock-keikka tarjoili sellaista magiaa, tunnelmaa, energiaa ja värinää, että pitkätukkien (miinus yksi) erinomainen livemeininki tuli harvinaisen selväksi.

Jäämme odottamaan ja toivomaan.

Spiritual Instinct - Protection
Alcest

Nuclear Blast


LISÄÄ JUTTUJA:

The Dagger of Amon Ra Viina, hermot ja rangaistukset Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin