After Dark Helsinki kutsuu aikuiset pelkäämään

05.11.2016
Teksti:
Kuvat:
O

Lokakuinen Töölö on hyinen ja pimeä. Merenrannassa Ravintola Mestaritallin valot ovat kutsuvat, mutta vatsanpohjassa nipistävä pelko ja jännitys ohjaavat ennemmin perääntymään mahdollisimman nopeasti. Paikalle saapuneet allekirjoittavat vastuuvapautuskaavakkeet ja siirtyvät pimeydestä sisätiloihin oman nimen kuultuaan. Sisällä tunnelma ei kuitenkaan ole lämmin: kun ensimmäinen ryhmä astuu sisään, kuulemme oven sulkeutuessa kovaäänisen komennon: ”Maahan!”…

Kotimaisen kauhumaailman ykkösnimi After Dark Helsinki järjestää kauhuelämyksiä aikuisille nyt kolmatta kertaa. Kauhukierroksia järjestetään tänä vuonna Helsingissä yhteensä kuutena päivänä loka- ja marraskuun aikana. Alkuperäisen suunnitelman mukaan esityksiä olisi järjestetty myös Imatran Valtionhotellissa, mutta Imatran poliisi kielsi tapahtuman viime hetkellä. Tapahtuman vastaava tuottaja Janne Ahonperä kertoo kiellosta selvästi hieman ihmeissään, mutta toteaa lähes samaan hengenvetoon, että ajatusta vastaavien tapahtumien järjestämisestä tulevaisuudessa myös muissa kaupungeissa ei suinkaan ole tapahtuneen vuoksi kuopattu.

After Dark Helsinki – Three Acts of Faith on pop-up-tyyppinen tapahtuma, todella interaktiivinen ja intensiivinen parituntinen, jossa kävijä imaistaan kauheuksien syövereihin. Esityksen edetessä todellisuuden ja teatterin välinen raja hämärtyy, joskin välillä odottelu ja esiintyjien ulkoa opetellut vuorosanat hieman syövät tunnelmaa ja kävijä joutuu psyykkaamaan itseään oikeaan mielentilaan.

Kuva: Ari Siliämaa

Kuva: Ari Siliämaa

Aiemmin tapahtuma on järjestetty käytöstä poistetussa Marian sairaalassa ja hylätyssä Hotelli Vuorannassa. Tämän vuoden tapahtumapaikaksi valikoitui Ravintola Mestaritalli Töölössä, ja samalla paikkavalinta määritteli tämän vuotisen After Darkin teeman, joka poikkeaa hieman aiemmista vuosista. Kävitpä siis pelkäämässä viime vuonna tai et – tänä vuonna esitys on taatusti erilainen kuin aiemmin.

Kuva: Ville Tikkanen

Kuva: Ville Tikkanen

Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Esityksen edetessä vaatteet saattavat sotkeutua, kävijälle näytetään väkivaltaista materiaalia ja omaan henkilökohtaiseen tilaan kajoaminen saattaa tuntua ahdistavalta. Käytössä on edellisvuosien tapaan turvasana, jonka huudettuaan osallistuja päästetään esityksestä pois.

Tarkat tiedot tapahtumien kulusta ja esityksen etenemisestä pilaavat tämän tyyppisen kokemuksen, joten emme paljasta yksityiskohtia. Kokemus kuitenkin lunasti odotukset: vaikka esityksen hinta on melko suolainen, kauhua sai katsoa, haistaa, kuulla ja maistaa koko rahan edestä. Osa esityksistä on loppuunmyytyjä, joten osta lippusi pian!

Kuva: Ville Tikkanen

Kuva: Ville Tikkanen

Jäämme kauhulla odottamaan mitä tulevat vuodet tuovat After Darkin osalta tullessaan!

After Dark Helsinki, esityksiä 4.11.2016, 5.11.2016, 16.11.2016 ja 17.11.2016. Esityksen kesto 2h, hinta 80 €. Ikäraja 18 vuotta, osallistujat allekirjoittavat vastuuvapautuslomakkeen.

 
LISÄÄ JUTTUJA:

Panssarijuna Tauski