ADHD-Sheikki 3

18.03.2017
Fiilis: diippi

Arvostelimme Nousussa noin vuosi sitten Marko Turusen luoman ADHD-Sheikki-hahmon “seikkailuista” kertovat kaksi ensimmäistä kirjaa. Nyt Sheikin psykedeelinen elämä jatkuu hahmolle omistetun kolmannen kirjan myötä, joka jatkaa melko tuttuja – joskin hämäriä – latujaan pitkin.

Visuaalisesti 112 sivua sisältävä ADHD-Sheikki 3 -kirja on suoraa jatkumoa edellisille osille. Edelleenkin useimmat sarjakuvan hahmoista ovat kuin jonkinlaisen mangahahmon ja painajaismaisen hirviön perverssin parittelun tulosta. ADHD-Sheikin tyylistä joko pitää – niin kuin itse teen – tai sitten se luultavasti tuntuu vain yksinkertaisesti aivan helvetin oudolta ja vie kiinnostuksen mennessään.

Tarinallisen sisältönsä puolesta kolmas Sheikki jatkaa myös melko pitkälle samoilla linjoilla; nähtävissä on paljon isoryntäisiä hahmoja ja seksuaalisuutta sekä tietysti päihteitä ja mielenterveysongelmia.

Vaikka Sheikissä esille nostetut asiat käsitelläänkin usein melko absurdein, kärjistävin kääntein ja yleensä huumorilla, ovat ne silti pohjimmiltaan vakavia asioita, kuten omaisen kuolema tai skitsofrenia. Tässä kirjassa on aistittavissa kuitenkin ehkä hieman melankolisempi ja synkempi alavire kuin aikaisemmissa Sheikki-kirjoissa. Tai sitten olen vain pääsemässä pikkuhiljaa samalle aaltopituudelle Sheikin kanssa, luoja minua auttakoon.

Jos pidit aikaisemmista Sheikki-kirjoista, voin suositella myös kolmatta. Laadullisesti se jatkaa samalla totutulla tasolla. Niille jotka ette ole vielä Sheikin seikkailuihin tutustuneet kannattaa suksia suoraan joko Sheikin verkkosivuille tai hommata käsiinsä ensimmäinen opus, vaikka näissä ei nyt hirveästi mitään kovin merkityksellistä kronologiaa tunnu olevan.

ADHD-Sheikki 3
Marko Turunen

Zum Teufel


LISÄÄ JUTTUJA:

Bob Malmström ‎– Länge Leve Bob Malmström Daddy Cool