NOUSU

Chilifest Finland – Rock, ruoka ja rakkaus chiliin

Chilifest Finland
29.08.2016
Teksti: | Kuvat: Kia Petrelius

Chilifest Finland – tuo tuliselle ruoalle pyhitetty viikonloppu Tampereen kesässä – kokosi vuoden tauon jälkeen mausteisen ruoan ystävät nauttimaan rockista, ruoasta ja luonnollisesti chilistä. Tullikamarin aukiolla ja Pakkahuoneella järjestetyssä ohjelmassa oli perinteisten syöntikisojen ja Chilirockin ohella uutuutena pienpanimofestivaali Tulli Beerfest.

Lue koko juttu

Nightwish Himoksella – maailman hienoin show

Nightwish Himoksella
26.08.2016
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Ilmassa viipyy sateen jälkeinen usva, pitkä ruohikko vaihtuu upottavaksi mutavelliksi. Pienen pienestä teltasta nousee kaksi kaunista goottineitoa mustissa pitkissä mekoissaan. Korkeat piikkikorot ja eteerinen ehostus luovat hienon kontrastin ympäristön kanssa. Olemme Jämsän Himos Parkissa, jossa jytisee ukkosen jälkeenkin. Lauantai-iltana 20. elokuuta lavalle nousee Nightwish, Arch Enemy, Sonata Arctica, Delain ja Silentium. Nightwishin epävirallinen 20-vuotisjuhlakeikka on yhtyeen toinen-, ja vähään aikaan viimeinen esiintyminen Suomessa. Katso myös Kuvagalleria.

Lue koko juttu

Koiteli elää -festivaali sykki Suomen kauneimmalla paikalla

Koiteli elää
24.08.2016
Teksti: | Kuvat ja kuvatekstit: Jenny Prokkola

Lauantaina 20. elokuuta nautittiin jo kuudennen kerran ”Suomen kauneimmasta festivaalista” Kiimingin Koitelin Sahasaaressa. Jo ennen joulua loppuunmyyty Koiteli elää -tapahtuma keräsi paikalle 1 200 elämyksennälkäistä juhlijaa. Sillä elämyksestä tosiaan oli kyse, kun rentouttavaan musiikkiin lisättiin upea luontokokemus kahden pauhaavan kosken välissä.

Lue koko juttu

Wentusfest – Bluesin herkeämätöntä ilotulitusta ja juhlaa

Wentusfest
17.08.2016
Teksti: | Kuvat: Leif Laaksonen | Photo Scarecrow

Kuusi tuntia lähes yhtäjaksoista soittoa vaihtuvien blues-legendojen kanssa – silkkaa hulluutta vai tinkimätöntä rakkautta musiikkiin? Vakuutan, että puhdasta rakkautta. Wentus Blues Band juhli Kokkolassa 5.–6. elokuuta arvokkaasti ja näyttävästi kolmekymmenvuotista taivaltaan Suomen kansainvälisimmäksi ja laajalti tunnustetuksi blues-järkäleeksi. Lauantaina bändin vieraina nähtiin vaihtuvat starat.

Lue koko juttu

SaariHelvetti 2016 – No mitä helvettiä?

SaariHelvetti, Tampere, Viikinsaari, festarit, Turmion Kätilöt
12.08.2016
Teksti: | Kuvat: Katja Gröning

Suomen kesän ailahteleva keli ei tuntunut haittaavan Tampereen Viikinsaaressa 6. elokuuta juhlinutta katajaista kansaa, vaan tunnelma oli kaikin puolin letkeä. Yksipäiväisen festarin järjestelytkin tuntuivat pelaavaan vielä paremmin kuin viime vuonna, ja SaariHelvettiin saapui noin 1 400 metallipäätä.

Lue koko juttu

SaariHelvetti 2016 kuvagalleria

SaariHelvetti 2016
12.08.2016
Teksti: | Kuvat: Katja Gröning

Lue SaariHelvetti 2016 -raportti täältä.
Lue koko juttu

Qstock 2016 – Aurinkoisten ihmisten rockjuhla

Qstock 2016
08.08.2016
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Jotain on tehty Oulun Qstockissa oikein, koska festari myytiin jo neljättä kertaa peräkkäin loppuun. Monipuolinen ohjelmisto keräsi noin 32 000 eri ikäistä ja näköistä juhlijaa. Ehkä juuri monipuolisuus on yksi syy juhlan hyvään ja leppoisaan tunnelmaan. Tuntui siltä, että kaikki hyväntuuliset ihmiset olivat kerääntyneet Raattiin ja Kuusisaareen viikonloppuna 29.-30. heinäkuuta. Ulkoilmatapahtumassa säällä on aina suuri osuus tunnelmaan. Nyt meillä oli onnea, lämmin aurinko helli yleisöä miltei koko viikonlopun ajan. Pari pientä vesikuuroa oli tilattu vain piristämään ja raikastamaan ilmaa.

Lue koko juttu

Qstock 2016 kuvagalleria

Qstock kuvat
08.08.2016
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Lue Qstock-raportti

Lue koko juttu

Kryptinen KarmaRock pärjää isommillekin festareille

Karmarock - Varvara
03.08.2016
Teksti: | Kuvat: Linda Rantanen

30. heinäkuuta Harjavallan koulukeskuksen rannan täytti rennon letkeä festarikansa, kun yksipäiväinen KarmaRock polkaistiin käyntiin. Koulukeskuksen ranta on tämän kokoiselle festarille oivallinen paikka kaikin puolin, opasteet paikalle olivat erittäin hyvät ja parkkitilaa riitti. Portit oli sijoitettu likimain täydelliseen kohtaan ja jonoja ei syntynyt juuri ollenkaan.

Lue koko juttu

UFOP – Porttien availua mielen syvyyksiin oudossa seurassa

UFOP
02.08.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Uleåborg Festival of Psychedelia eli kotoisammin Oulun psykedeliafestivaali järjestettiin nyt toista kertaa kaksipäiväisenä tapahtumana 15.–16. heinäkuuta Oulun Välivainion kaupunginosassa sijaitsevassa kulttuuripyhätössä nimeltään Tukikohta.

Lue koko juttu

SaariHelvetti on erilainen raskaan musiikin festarielämys

SaariHelvetti 2016
01.08.2016
Teksti: |

Metallifestari SaariHelvetti polkaistaan käyntiin historiansa toisen kerran 6. elokuuta. Erityisen virkistävän yksipäiväisestä festivaalista tekee sen miljöö; upea luonnonläheinen Viikinsaari Tampereen Pyhäjärvessä.

Lue koko juttu

Ellinooran terveiset kaikille Qstockiin

ellinoora
28.07.2016
Teksti: |

Ellinoora on tullut kaikille tutuksi radiohiteistään Carrie, Leijonakuningas ja uusimpana Rakkauden kesä. Tänä kesänä Ellinoora on kiertänyt ahkerasti festareita. Perjantaina vuorossa on Ellinooran kotikaupungin suurin juhla, Qstock.

Lue koko juttu

Tikkurila festivaali – kotimaisen popin juhlaa

28.07.2016
Teksti: | Kuvat: Tomi Kivelä ja Sirja Bordi

Tikkurila Festivaali täytti Vantaan Hiekkaharjun urheilukentän kotimaisilla huippuartisteilla ja hymyilevillä ihmismassoilla viime viikonloppuna 22.–23. heinäkuuta. Sääennusteiden povaamat helteet jäivät väliin, mutta pilvisestä säästä huolimatta tunnelma oli lämmin.

Lue koko juttu

Qstock – Enemmän kuin pelkkä rockfestivaalikokemus

27.07.2016
Teksti: |

Jättiläiseksi kasvanut Oulun Qstock on oivaltanut asian ytimen. Se nimittäin tarjoaa kävijöilleen kokonaisvaltaisen elämyksen. Lajeina ovat monipuolisen musiikin lisäksi muun muassa oma kasinoalue, erilaiset maut sekä vihkimismahdollisuus 32 000 häävieraan ja 60 bändin kera.

Lue koko juttu

Qstockin bändikattaus on juhlan historian paras

qstock 2016
26.07.2016
Teksti: |

Oulun Kuusisaaressa 29.–30. heinäkuuta vietettävä Qstock on kasvanut ja parantunut vuosi vuodelta. Viime vuonna juhlijoita oli jo ennätykselliset 32 000 loppuunmyydyssä kesätapahtumassa. Aiempien vuosien todella nihkeät turvatarkastukset olivat silloin jo historiaa. Tällä kertaa bänditkin edustavat ehkä vähän uudempaa ja raikkaampaa linjaa. Oulussahan on ollut vähän sellainen perinne, että artisteja kaivetaan haudoistaan pohjoiseen soittelemaan.

Lue koko juttu

25-vuotias KarmaRock jytisyttää Harjavaltaa ensi lauantaina

karma rock
25.07.2016
Teksti: |

30. heinäkuuta KarmaRock polkaistaan jälleen käyntiin Harjavallan koulukeskuksen rannassa. Samalla juhlitaan sen jo 25-vuotista taivalta. KarmaRockin perusti Maij’ Karman Kauniit Kuvat, eli nykyinen Maj Karma. Nykyisin festivaalin järjestelyjä hoitaa KarmaRock ry.

Lue koko juttu

Rotuaari Piknik onnistui hienosti

Rotuaari Piknik
22.07.2016
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Rotuaari Piknik on Oulun ydinkeskustassa kävelykadulla järjestettävä kaupunkifestivaali. Piknik on vakiinnuttanut paikkansa Oulun kesässä. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin jo vuonna 2000.

Lue koko juttu

Kotimaista festarijuhlaa Vantaan Tikkurilassa tulevana viikonloppuna

Tikkurila Festivaali
20.07.2016
Teksti: | Valokuvat: Tikkurila Festivaali

Suomen suvi, kotimaiset huippuartistit ja kotoinen tunnelma – kaikkea tätä tarjoilee Tikkurila Festivaali Vantaan Hiekkaharjun urheilupuistossa tulevana viikonloppuna 22.–23. heinäkuuta. Lavalle nousevat muiden muassa CMX, J. Karjalainen, Sanni ja Jari Sillanpää. Tikkurilassa viihdytään ilman genrerajoja ja mukaan ilakoimaan mahtuvat myös nuoremmat musiikin ystävät.

Lue koko juttu

Jalometalli 2016 – Eeppinen toinen päivä

Jalometalli 2016
19.07.2016
Teksti: | Petri Klemetti | Kuvat: Jari Huttunen

Nouseva yhdysvaltalainen thrash metal -yhtye Anthrax saapui esiintymää Oulun Kuusrockiin melko tarkalleen 29 vuotta sitten. Nyt bändi on yksi metallin suurimpia nimiä maailmassa ja jälleen Kuusisaaressa. Tällä kertaa esiintymispaikkana toimi Jalometalli-festivaali. Olihan siellä paljon muitakin bändejä – myös me Nousun pääpirut. Perjantain kuvaraportaasin voit lukea täältä.

Lue koko juttu

Jalometalli 2016 – Pohjoinen metallijuhla jo 15. kerran

Jalometalli 2016
18.07.2016
Teksti: | Tanja Kyngäs | Kuvat: Jari Huttunen

Jalometalli-festivaali juhlittiin poutaisessa säässä sekä rennossa ilmapiirissä Oulussa 8.–9. heinäkuuta. Perjantaina esiintyivät muun muassa Sabaton, The Haunted, Battle Beast, Thyrane ja nippu muita metallikonkareita. Lauantain kuvareportaasin voit lukea täältä.

Lue koko juttu

UFOP – Avaa mielesi, nyt on sen aika

Uleåborg Festival Of Psychedelia
13.07.2016
Teksti: |

Alkuun vaikeatajuisen nimen takaa löytyy sympaattinen pieni erikoisuus Suomen kesäfestivaalien musiikkitarjonnassa. Psykedeelistä rockia ja -metallia, folkia, progea, leijailua ja ties mitä – kaikkea omituista tarjoaa Uleåborg Festival Of Psychedelia, tuttavallisemmin UFOP 15.–16. heinäkuuta Oulussa.

Lue koko juttu

Rotuaari Piknik tarjoaa menoa ja musiikkia

rotuaari piknik
09.07.2016
Teksti: |

On taas se aika vuodesta, kun Oulun keskustan kävelykatu Rotuaari täyttyy musiikista ja iloisista ihmisistä, 13.–17. heinäkuuta.

Lue koko juttu

Bättre Folk – Vähän hienompi ihmisten juhla

Bättre Folk
08.07.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen ellei toisin mainita

Hyväntuulinen ja hieno Bättre Folk juhlittiin nyt viidettä kertaa Hailuodon Marjaniemessä.
Kuvagallerian löydät täältä

Lue koko juttu

Bättre Folk kuvareportaasi

Bättre Folk kuvat
08.07.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Bättre Folk 2016 vietettiin 1-3.7
Keikkarapsan löydät täältä
Lue koko juttu

Jalometalli-ennakko osa 2 – Bändit äänessä

05.07.2016
Teksti: |

Pohjois-Suomen raskain festivaali – Oulun Jalometalli, täräytetään käyntiin tulevana perjantaina.

Lue koko juttu

Vinkeä Bättre Folk juhlitaan Hailuodossa

bättre folk
30.06.2016
Teksti: |

Maailman sympaattisimmaksi festivaaliksi kutsuttu Bättre Folk vietetään 1.–3. heinäkuuta Hailuodon Marjaniemessä. Luvassa on hyvällä maulla valittuja esiintyjiä, Suomen eturivin kirjailijoita, merituulta, maisemia ja tunnelmaa. Lue koko juttu

Jalometalli – sinne ja takaisin: Nousun päätoimittajan tärpit ja turinat

Jalometalli 2016
29.06.2016
Teksti: |

Raskaamman musiikin ystävien suuresti arvostama ja aina ulkomaita myöten tunnettu Jalometalli-festivaali kutsuu taas mukaan bakkanaaleihin 8.–9. heinäkuuta Ouluun.

Lue koko juttu

JCR Live! – Rockin ja ukkosmyrskyn juhlaa

Sonata Arctica, JCR
24.06.2016
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Jääli City Rock eli tuttavallisemmin JCR-festivaali järjestettiin 17.–18. kesäkuuta Oulun Jäälissä jo 15. kerran. Tänä vuonna JCR kuitenkin laajeni ensi kertaa kaksipäiväiseksi tapahtumaksi.
Katso kaikki festarikuvat

Lue koko juttu

JCR Live! – kuvagalleria

Sonata Arctica, JCR kuvat
24.06.2016
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Lue JCR Raportti
Lue koko juttu

Tampere Metal Meeting – Raskas piknik Ratinassa osa 2/2, lauantai

Tampere Metal Meeting
23.06.2016
Teksti: | Kuvat: Maija Lahtinen

Ensimmäisen Metallitapaamispäivän päätteeksi tunnelma jäi kattoon. Miten tästä jatkettiin lauantaina 18. kesäkuuta? Entä millainen jälkimaku ensikertalaisfestivaalista lopullisesti jäi?
Katso kaikki lauantain festarikuvat

Lue koko juttu

© Nousu 2016 Nousu @ Twitter Nousu @ Facebook Nousu @ Instagram