NOUSU

Maija Vilkkumaan Joku muu, mikä – livenä ja levyllä

Maija Vilkkumaan
18.10.2017
Teksti: | Kuvat: Sirja Bordi

Maija Vilkkumaan omat universumit säväyttävät kaikkia aisteja kerta toisensa jälkeen. Joku muu, mikä -kiertueen visuaalinen ilme ja uuden EP:n biisien tunnelmat yllättävät ja ravisuttavat.

Lue koko juttu

W.A.S.P. – Ilta Blackien rock-oopperassa

03.10.2017
Teksti: | Kuvat: Aleksi Mäkelä

Legendaarinen hardrock-yhtye W.A.S.P. on parhaillaan Suomenkin tavoittaneella maailmankiertueella. Kyseessä on vuonna 1992 julkaistun konseptilevy Crimson Idolin 25-vuotisjuhlakiertue.

Lue koko juttu

Koiteli elää – Festivaalikesän kaunis huipennus

Koiteli elää
25.08.2017
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Koiteli elää valittiin viime vuonna pohjoisen parhaaksi kulttuuritapahtumaksi. Suomen kauneimmaksi kutsuttu festivaali myytiin loppuun jo joulukuussa parissa tunnissa. Paikka on ainakin upea – keskellä Kiiminkijokea kosket kohisevat ja riippusillat joustavat jalkojen alla. Miten sopii rokki kuvankauniiseen luonnonmaisemaan? Kävimme katsomassa ja kokemassa tunnelmia Koitelinkoskella juhlapäivänä 19. elokuuta.

Lue koko juttu

Varjofestivaali – Urbaania menoa Oulussa

Samuli Putro
10.08.2017
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Hienot esiintyjät, reiviteltta, oheisohjelmaa sekä paikallisia makuja ihan likellä keskustaa – Varjofestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa Oulun Tukikohdassa 4.–5. elokuuta.

Lue koko juttu

Qstock on moniulotteinen kokemus, osa 2/2

alice cooper
04.08.2017
Teksti: | Teksti: Tanja Kyngäs, Pete Huttunen, Riitta Ylilehto & Jari Huttunen | Kuvat: Tanja Kyngäs

Qstockin perjantai oli onnellisesti takana ja muutaman tunnin unien tuoman paremman olotilan turvin oli lähdettävä jatkamaan juhlia. Lauantaina oli luvassa lisää hienoja artisteja ja uusia kokemuksia.

Lue koko juttu

Qstock esitteli tuttuja tähtiä ja iloisia yllätyksiä, osa 1/2

02.08.2017
Teksti: | Teksti: Pete Huttunen, Tanja Kyngäs ja Riitta Ylilehto | Kuvat: Tanja Kyngäs

Viidestoista Qstock-festivaali juhlittiin Oulussa 28.–29. heinäkuuta. Festivaali oli viidettä kertaa loppuunmyyty jo ennakkoon. Tuttujen kotimaisten artistien lisäksi nähtiin pieni joukko kansainvälisesti tunnettuja nimiä. Tarjontaa riitti useasta eri genrestä.

Lue koko juttu

Rockfestari Naamat – Iloisia hippejä ja musiikkia maatilalla

Naamat
27.07.2017
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Tuhatpäinen hippilauma kokoontui Keski-Suomen Muurameen nauttimaan kesästä, musiikista ja toisistaan 21.–23. heinäkuuta. Kulttijuhla Naamat vietettiin jo 18. kertaa Tuomiston tilalla. Tapahtuma on niin vinkeä, sillä liput myydään muutamassa minuutissa loppuun jo ennen ensimmäisen esiintyjän julkistamista. Mistä on kysymys? Kuulin, että mikä tapahtuu Naamoilla, jää Naamoille? Nousu päätti kuitenkin valottaa varovasti viikonlopun tapahtumia. Lue koko juttu

Uleåborg Festival Of Psychedelia & sähkön jumalan paluu

24.07.2017
Teksti: | Teksti & Kuvat: Jari Huttunen & Tanja Kyngäs

UFOP 2017 tarjosi vahvimman elektronisen tarjonnan tähän asti. Miten käy kun syntetisaattorit ja sekvensserit ottavat vallan akustisista hippikitaroista ja cajóneista? Pysyvätkö toimittajat tolpillaan ja saako tapahtuma ensikertalaiselta hyväksynnän?

Lue koko juttu

Ilosaarirock – Onko Joensuussa Suomen Woodstock? osa 2/2

Yaffa Ilosaarirock 2017
23.07.2017
Teksti: | Kuvat: Kim Krappala

Ilosaarirockia juhlittiin viime viikonvaihteessa Joensuussa. Festivaali toteutettiin ensikertaa kolmepäiväisenä. Ensimmäinen osa Nousun seikkailuista festivaalilla kartoitti perjantain tapahtumia. Nyt vuorossa reportaasin huipennus.

Lue koko juttu

Rigoletton patriarkaalisuus näkyy nykypäivänäkin

Rigoletto
22.07.2017
Teksti: | Pääkuva: Tom Röllich

Savonlinnan oopperajuhlien Rigoletto on yksi tämän kesän päänäytöksistä. Eikä ihme, onhan oopperan ohjaaja, Sir David McVicar, ottanut Rigolettoon vaikutteita aiemmasta ohjauksestaan Lontoon Royal Opera Houselle. Eniten ooppera on ollut otsikoissa sen sisältämien alastonkohtausten vuoksi. Ohjaus on fyysinen ja mitään peittelemätön, kuten esittelyssä luvataan. Verdin oopperassa käsitellään vehkeilyä, salaliittoja, murhaamista, moraalittomuutta, häpeää ja valtaa.

Lue koko juttu

Ilosaarirock – Onko Joensuussa Suomen Woodstock? osa 1/2

ilosaari Royal Blood
21.07.2017
Teksti: | Kuvat: Kim Krappala

Joensuun Ilosaarirockia on mainostettu kesän parhaaksi viikonlopuksi jo vuosia. Mutta onko se sitä muualla kun markkinointipuheissa? Ilosaarineitsyys lähti vaihtelevalla menestyksellä, mutta unohtumatonta kokemusta rikkaampana. Ja jo tässä vaiheessa kesää voi todeta, että kyllä – kyseessä voi hyvinkin olla kävijöiden paras viikonloppu koko kesässä.

Lue koko juttu

Pori Jazz – Ikämies-surfin, herkän kitarapopin ja rankkasateiden torstai

20.07.2017
Teksti: | Kuvat: Solveig Jelena Candolin

Pori Jazzin torstaita 13. heinäkuuta määritti kesäinen sade ja sielua vihmova kylmyys. Kehnot säät näkyivät myös vierailijoiden määrässä. Silti muun muassa kotimainen Pimeys sekä amerikkalaiset Wilco ja Brian Wilson saivat kiitettävästi kuulijoita, vaikka viimeksi mainittua ikä alkaakin painaa. Festivaali jatkui kohti viikonloppua paremmassa säässä.

Lue koko juttu

Viimeinen Rotuaari Piknik sulatti sydämet

Rotuaari Piknik
19.07.2017
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Oulun oma kaupunkifestivaali Rotuaari Piknik juhlittiin tällä erää viimeistä kertaa 12.–15. heinäkuuta. Kotimaiset artistit elävät nyt kultakauttaan, ja Piknikin esiintyjät olivat tänä vuonna ihan niitä kirkkaimmin loistavia kultahippuja. Ensi vuonna samaan aikaan vietetään Suomipop-festivaaleja Oulun Kuusisaaressa, jonne on luvattu kaikkea enemmän. Nyt nautimme kuvaajan kanssa vielä urbaanista ympäristöstä keskiviikkona ja torstaina. Silloin satoi.

Lue koko juttu

Joensuun Musiikkijuhlilla soivat jazz ja lattarit

16.07.2017
Teksti: | Pääkuva: Joensuun Musiikkijuhlat

Joensuun Musiikkijuhlia vietettiin heinäkuun alussa alkusoittona Ilosaarirockille. Yleisö sai kuulla niin kotimaisen kuin kansainvälisen sekä historiallisen ja nykypäiväisen musiikin antimia.

Lue koko juttu

Bättre Folk 2017 – Hailuodossa juhlittiin auringonpaisteessa

06.07.2017
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Festivaalikesän kaunein tapahtuma vietettiin Hailuodossa kesäkuun vaihtuessa heinäkuuksi. Bättre Folkissa aurinko hymyili läpi viikonlopun. Festivaalialue oli tänä vuonna siirretty Marjanniemen nokkaan. Uusi paikka oli toimiva ja näytti upealta. Tunnelma oli hieman muuttunut. Bättre Folk oli kasvanut ihan vähän aikuisemmaksi. Tärkein asia oli ennallaan – idylliseen kalastajakylään saapui jälleen valtavasti iloisia ihmisiä.

Lue koko juttu

Sirkus Finlandia – Satavuotiaan Suomen ylpeys

Sirkus Finlandia
04.07.2017
Teksti: | Kuvat: Sirkus Finlandia

Edellisestä Sirkus Finlandian esityksestäni on muutama vuosi aikaa. Olin hieman epäileväinen siitä, miltä kotimainen sirkus näyttää maailman parhaan sirkuksen jälkeen, mutta täytyy sanoa, että olin väärässä. Show oli erinomainen, ja taso vaikuttaa nousseen vuosien varrella.

Lue koko juttu

Bättre Folk – Hailuodon Ihmeellinen kulttuuri- ja musiikkifestivaali starttaa perjantaina

28.06.2017
Teksti: | Artikkelin kuva: Jari Huttunen

Pohjoisen vinkein festivaali vietetään jälleen merellisissä maisemissa Perämeren saaressa 30.6.–1.7. Hailuodon Marjaniemessä kuullaan mielenkiintoista musiikkia sekä eturivin kirjailijoiden aivoituksia. Bättre Folkissa paistaa aurinko ja merituuli hyväilevät ihoa. Hailuotoon saapuu vuosi toisensa jälkeen vain hyväntuulisia juhlijoita.

Lue koko juttu

Joensuun Musiikkijuhlat virittävät jousensa heinäkuussa

27.06.2017
Teksti: |

Joensuussa keräännytään kuuntelemaan klassista musiikkia 2.–13. heinäkuuta. Tapahtuma järjestetään neljännen kerran. Konserttipaikkana on konservatorio. Seuraavassa lyhyt katsaus juhlan ohjelmaan.

Lue koko juttu

Kevyttä meininkiä Oulun Pikipopissa

22.06.2017
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Kesän festivaalikausi korkattiin lauantaina 17. kesäkuuta kulttuurimedia Nousun osalta. Neljättä kertaa järjestetty Pikipop kokosi yhteen potin rentoja artisteja sekä joukon musiikin ystäviä Oulussa Välivainion Tukikohdalle.

Lue koko juttu

Lumottu ilta – kirjallisuuden ystävien sanataiteenjuhla

Lumottu ilta
08.05.2017
Teksti: | Satu Kontinen ja Sara Ahola

Kirjallisuudesta kiinnostuneita hemmoteltiin Lumotussa illassa perjantaina 5. toukokuuta kulttuuritalo Valveella Oulussa. Illan aikana puhuttiin kirjailijan työstä, keskusteltiin kirjoittamisprosessista ja siitä kuinka kirjailijaksi tullaan. Lisäksi kuultiin saamelaisräppiä ja nuorten sanataideopiskelijoiden tuotantoa.

Lue koko juttu

Lumotut sanat – Sanataidetta unimaailmassa

Lumotut sanat
24.04.2017
Teksti: | Kuvat: Maaria Rousu ja Tiina Wallin

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot käynnistyivät Oulussa 22. huhtikuuta, jatkuen aina heinäkuun puoleen väliin saakka.  Festivaali tarjoaa 12 viikon ajan katsauksen suomalaisen kirjallisuuden uniin. Sanataiteen unimaailmaan pääsee tutustumaan viikkojen aikana varsin monipuolisesti kun Kulttuuritalo Valveen valloittaa näyttely, kirjailijavieraat, sanataidepajat, tarinamatkat, kirjoituskurssit ja konsertit.

Lue koko juttu

Aikuisten satutunti – hetki rentoutumista mielikuvitusmaailmassa

Aikuisten satutunti
03.04.2017
Teksti: |

Oulussa Ravintola Tuban ensimmäinen aikuisten satutunti pidettiin 30. maaliskuuta, jolloin aikuiset saattoivat istahtaa hetkeksi arkisena torstai-iltana kuuntelemaan heille luettavia satuja. Illan lukijana toimi Anneli Moilanen, joka oli valinnut muutamia satukirjoja mukaansa menneiltä vuosikymmeniltä.

Lue koko juttu

Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat – sanojen ja sävelten salaperäinen liitto

Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat
25.03.2017
Teksti: |

Kirjallisuus ja musiikki kietoutuvat tasavertaisina toisiinsa Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat -esityksessä. Jukka Perko Avara -yhtye ja Hannu-Pekka Björkman esiintyivät osana Oulun musiikkijuhlien ohjelmistoa. He tarjosivat hienon illan Teatteriravintola Vänmannissa torstaina 23. maaliskuuta täydelle salille kuulijoita.

Lue koko juttu

Apocalyptica – Suurten tunteiden ilta

Apocalyptica
15.03.2017
Teksti: | Kuvat: pääkuva Ville Juurikkala, juttukuvat Tanja Kyngäs

Apocalyptican esikoisalbumin Plays Metallica By Four Cellos julkaisusta tuli viime vuonna kuluneeksi 20 vuotta, ja sen kunniaksi levystä julkaistiin juhlaversio. Kuluvan vuoden helmikuussa alkaneen juhlakiertueen tiimoilta Apocalyptica saapui esiintymään Ouluun lauantaina 11. maaliskuuta, avaten samalla Oulun Musiikkijuhlat, jotka jatkuvat aina maaliskuun lopulle. 

Lue koko juttu

Anna Puu rokkasi Piknik Klubilla

anna puu
20.02.2017
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Anna Puu on kyllä pakkaus energistä pop-rockin iloa. Puu bändeineen täytyy nähdä elävänä. Oululaisen Piknik Klubin kuukauden esiintyjänä Anna puu hurmasi Radison Blun Toivo-salillisen yleisöä. Iloista iltaa vietettiin lauantaina 11. helmikuuta.

Lue koko juttu

Kreator & Sepultura – Vierivät metalli-ikonit eivät sammaloidu

15.02.2017
Teksti: | Kuvat: Ville Riste

Tuska ja Livenation toivat metallilegendojen kiertueen Suomeen Helsingin The Circukseen perjantaina 10. helmikuuta. Sekä brasilialainen Sepultura että saksalainen Kreator julkaisivat tänä vuonna uudet levyt. Illan avasivat belgialainen Aborted ja ruotsalainen Soilwork.

Lue koko juttu

IIK 2016 – Kuvia ja tunnelmia

iik
12.12.2016
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

IIK! -kauhuelokuvafestivaalia juhlittiin jo 15. kerran 2.-4-12.2016 Iissä, Yöväentalossa. Katso kuvat ja tunnelmat festivaalilta!

Lue koko juttu

IIK!! 2016 – Kauheita vampyyrejä

kauhuelokuva IK!! 2016
10.12.2016
Teksti: | Pääkuva ja elokuvajulisteet: IIK! Muut kuvat: Mari Kivioja

Jäätävän pakkasen paukkuessa ulkona, on Iin Yöväentalossa lämminhenkisen hyytävä tunnelma. Palataan vielä hetkeksi IIK!! 2016 -kauhuelokuvafestivaalin tarjontaan, 2.–4. joulukuuta.

Lue koko juttu

IIK!! 2016 – festivaalijohtaja Antti Näyhä kertoo kauhujuhlasta

IIK!
09.12.2016
Teksti: | Kuvat: IIK!!

IIK!!-kauhuelokuvafestivaali järjestettiin nyt viidettätoista kertaa Iin satavuotiaalla Yöväentalolla. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma oli laajentunut kolmipäiväiseksi. Tunnelmaltaan intiimi kauhujuhla lunasti kamalat odotukset 2.–4. joulukuuta. Saimme valaisevia kommentteja festivaalijohtaja Antti Näyhältä. 

Lue koko juttu

Kaikki hörhöt IIK!!-kauhuelokuvafestareille viikonloppuna!

kauhuelokuva IK!! 2016
02.12.2016
Teksti: |

On taas se aika vuodesta, jolloin on suunnattava viikonlopuksi Iihin. Pieni paikkakunta on vinkula muutenkin, kuin mielikuvitusrikkaan nimensä takia. Kauhuelokuvan ystävien kulttitapahtumaan tullaan läheltä ja kaukaa. Tunnelma on ainutlaatuinen Iin (t)Yöväentalolla. Nyt juhlavuottaan viettävä IIK! On kolmepäiväinen ja entistä kauheampi. Luvassa on hirvittäviä elokuvia 1920-luvun Nosferatusta Rob Zombien uutukaiseen 31.

Lue koko juttu

After Dark Helsinki kutsuu aikuiset pelkäämään

After Dark
05.11.2016
Teksti: | Otsikkokuva: Teemu Lehto-Linnanmäki

Lokakuinen Töölö on hyinen ja pimeä. Merenrannassa Ravintola Mestaritallin valot ovat kutsuvat, mutta vatsanpohjassa nipistävä pelko ja jännitys ohjaavat ennemmin perääntymään mahdollisimman nopeasti. Paikalle saapuneet allekirjoittavat vastuuvapautuskaavakkeet ja siirtyvät pimeydestä sisätiloihin oman nimen kuultuaan. Sisällä tunnelma ei kuitenkaan ole lämmin: kun ensimmäinen ryhmä astuu sisään, kuulemme oven sulkeutuessa kovaäänisen komennon: ”Maahan!”…

Lue koko juttu

Helsingin Kirjamessut ilahdutti monipuolisuudellaan

Kirjamessut
02.11.2016
Teksti: | Tiina Kukkoaho | Kuvat: Jenny Prokkola

Lokakuun 27.–30. päivien aikana Helsingin Messukeskus Pasilassa kuhisi kirjojen ja kulinarististen elämysten ystäviä. Helsingin Kirjamessuilla ja samaan aikaan pidetyssä Viini ja Ruoka -tapahtumassa kävi ennätyksellisesti yli 80 000 vierailijaa. Nousu oli tutkailemassa kirjamessujen antia perjantaina ja lauantaina.

Lue koko juttu

Insomniumin & Swallow the Sunin kiertue huipentui Ouluun

Insomniumin & Swallow the Sun
26.10.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Pohjoisen valkeassa kaupungissa koettiin lauantaina 22. lokakuuta kotimaisen melodisen death metalin iloiset iltamat, kun Insomnium -bändin Winter’s Gate -kiertue sai Suomen turneen osalta päätöksensä Areena Oulussa. Kun Insomniumin kiertueremmiin kuuluivat sellaiset nimet kuin Swallow the Sun, kotomaamme doomin sekä deathin taiturit, höystettynä Pressure Pointsin proge-possella ja Oulun omilla pojilla; Mors Subitan kuolorykmentillä, ei lauantai-iltaansa voisi enää paremmissa merkeissä viettää.

Lue koko juttu

Paperi T ja esikoisen hautajaiset

Paperi T Tampere-talossa
23.10.2016
Teksti: | Kuvat: Milja Mansukoski

Paperi T:n  Alfan pelko -erikoiskeikat Helsingin Kulttuuritalolla ja Tampere-talolla olivat samalla Malarian pelko -kiertueen päätöskeikat. – Kiitti Tampere, tapoitte meidät, Henri Pulkkinen veisteli encore-osuuden puheessaan.

Lue koko juttu

Suloinen Erin toi SeliSeli-kiertueensa pohjoiseen

Erin seliseli
18.10.2016
Teksti: | Kuvat: Jouko Posio

Kävelen sakean sumun seassa kohti Areenaa. Tunnelma on epätodellinen, kun pääsen pihaan. Parkkipaikka on tyhjä ja ihmisiä näen vain viereisen tanssi-studion pihalla. Keikan alkuun ei ole enää tuntiakaan. Ystävä ja kuvaaja ei päässyt paikalle, joten alan epäillä, olenko väärässä paikassa. Tunnin päästä tuuraaja seisoo kameran kanssa lavan edessä, ja Erin antaa maan taas pyöriä. Perjantaina 14. lokakuuta nähdään suloinen keikka Oulun Areena-terminaalissa. Erin toi SeliSeli-kiertueensa Ouluun.

Lue koko juttu

Poets of the Fall – Clearview-kiertue hurmasi areenallisen pohjoisen ihmisiä

13.10.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Kauniin syyspäivän pimenevään iltaan sopii jo nimeltään syksyn sateista ammentava ryhmä runopoikia, Poets of the Fall. Juuri hienon Clearview-albumin julkaisseen indierock-bändin kiertue kattaa yli 15 maata. Suomessa keikkoja on vain neljä. Ihan pienesti ei olla liikkeellä, sillä kiertue avattiin Helsingin jäähallissa. Oulun Areenan Poets of the Fall valloitti 7. lokakuuta.

Lue koko juttu

Chilifest Finland – Rock, ruoka ja rakkaus chiliin

Chilifest Finland
29.08.2016
Teksti: | Kuvat: Kia Petrelius

Chilifest Finland – tuo tuliselle ruoalle pyhitetty viikonloppu Tampereen kesässä – kokosi vuoden tauon jälkeen mausteisen ruoan ystävät nauttimaan rockista, ruoasta ja luonnollisesti chilistä. Tullikamarin aukiolla ja Pakkahuoneella järjestetyssä ohjelmassa oli perinteisten syöntikisojen ja Chilirockin ohella uutuutena pienpanimofestivaali Tulli Beerfest.

Lue koko juttu

Nightwish Himoksella – maailman hienoin show

Nightwish Himoksella
26.08.2016
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Ilmassa viipyy sateen jälkeinen usva, pitkä ruohikko vaihtuu upottavaksi mutavelliksi. Pienen pienestä teltasta nousee kaksi kaunista goottineitoa mustissa pitkissä mekoissaan. Korkeat piikkikorot ja eteerinen ehostus luovat hienon kontrastin ympäristön kanssa. Olemme Jämsän Himos Parkissa, jossa jytisee ukkosen jälkeenkin. Lauantai-iltana 20. elokuuta lavalle nousee Nightwish, Arch Enemy, Sonata Arctica, Delain ja Silentium. Nightwishin epävirallinen 20-vuotisjuhlakeikka on yhtyeen toinen-, ja vähään aikaan viimeinen esiintyminen Suomessa. Katso myös Kuvagalleria.

Lue koko juttu

Koiteli elää -festivaali sykki Suomen kauneimmalla paikalla

Koiteli elää
24.08.2016
Teksti: | Kuvat ja kuvatekstit: Jenny Prokkola

Lauantaina 20. elokuuta nautittiin jo kuudennen kerran ”Suomen kauneimmasta festivaalista” Kiimingin Koitelin Sahasaaressa. Jo ennen joulua loppuunmyyty Koiteli elää -tapahtuma keräsi paikalle 1 200 elämyksennälkäistä juhlijaa. Sillä elämyksestä tosiaan oli kyse, kun rentouttavaan musiikkiin lisättiin upea luontokokemus kahden pauhaavan kosken välissä.

Lue koko juttu

Turun Taiteiden yö hurmasi monipuolisuudellaan

Trashlake suihkulähteellä, Taiteiden yö.
23.08.2016
Teksti: | Kuvat: Joonas Rådland

Turun Taiteiden yö mutkitteli torstaina 18. elokuuta läpi katujen ja Aurajokirannan. Ohjelmaansa kirkastanut tapahtuma onnistui houkuttelemaan kävijöitä tungokseksi asti. Tungos ei kuitenkaan haitannut: ympäriltä kuului vain iloista puheensorinaa ja taide todella tuli ihmisten luo.

Lue koko juttu

Wentusfest – Bluesin herkeämätöntä ilotulitusta ja juhlaa

Wentusfest
17.08.2016
Teksti: | Kuvat: Leif Laaksonen | Photo Scarecrow

Kuusi tuntia lähes yhtäjaksoista soittoa vaihtuvien blues-legendojen kanssa – silkkaa hulluutta vai tinkimätöntä rakkautta musiikkiin? Vakuutan, että puhdasta rakkautta. Wentus Blues Band juhli Kokkolassa 5.–6. elokuuta arvokkaasti ja näyttävästi kolmekymmenvuotista taivaltaan Suomen kansainvälisimmäksi ja laajalti tunnustetuksi blues-järkäleeksi. Lauantaina bändin vieraina nähtiin vaihtuvat starat.

Lue koko juttu

Nightwish ja neljä kovaa lämmittelijää Himoksella

Nightwish
16.08.2016
Teksti: | Kuva: Jari Huttunen

Lauantaina 20. elokuuta Himoksella räjähtää. Jättikonsertin pääesiintyjä Nightwish on nykyisin harvinainen vieras suomessa. Illan muut bändit ovat myös kovaa tasoa ja tuttuja metallikansalle. Lavalle ennen illan huipennusta nousee Arch Enemy, Sonata Arctica, Delain ja Silentium.

Lue koko juttu

Late Night Comedy Island – Ja Viikinsaaressa repeili muukin kuin pilvipeite

Late Night Comedy Island
13.08.2016
Teksti: | Kuvat: Nina Hurme

Perjantaina 5. elokuuta lupailtiin Tampereelle koko päiväksi ukkosta ja sadetta. Molempia saatiinkin pitkin päivää, mutta kuin taikaiskusta pilvipeite alkoi repeillä, kun suuntasin laivalla kohti Viikinsaarta, jossa odotti viiden stand up -koomikon yhteinen ilta Late Night Comedy Island.

Lue koko juttu

Chilifest tarjoaa mausteita kaikille aisteille

Chilifest
10.08.2016
Teksti: | Kuvat: Jukka Vahter

Kuudetta kertaa järjestettävä Chilifest Finland valloittaa Tampereella Tullikamarin aukion ja Pakkahuoneen 12.–14. elokuuta. Tapahtuman osa-alueita ovat muun muassa näytöskeittiöt, Tulli Beerfest sekä Chilirock. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Poppamies Oy, Tampereen Kulttuurikamari Oy sekä Suomen Chiliyhdistys.

Lue koko juttu

Kryptinen KarmaRock pärjää isommillekin festareille

Karmarock - Varvara
03.08.2016
Teksti: | Kuvat: Linda Rantanen

30. heinäkuuta Harjavallan koulukeskuksen rannan täytti rennon letkeä festarikansa, kun yksipäiväinen KarmaRock polkaistiin käyntiin. Koulukeskuksen ranta on tämän kokoiselle festarille oivallinen paikka kaikin puolin, opasteet paikalle olivat erittäin hyvät ja parkkitilaa riitti. Portit oli sijoitettu likimain täydelliseen kohtaan ja jonoja ei syntynyt juuri ollenkaan.

Lue koko juttu

Tampereen Viikinsaari stand up -näyttämönä

Late Night Comedy Island
03.08.2016
Teksti: |

Tampereen Viikinsaari on vehreä kulttuurin ja luonnon yhteensulautuma. Saaressa järjestetään niin festivaaleja, kesäteatteria kuin luontopolkujakin. Elokuun viidentenä päivänä Viikinsaaren valloittavat suomalaiset stand up -koomikot tapahtumassa Late Night Comedy Island.

Lue koko juttu

SaariHelvetti on erilainen raskaan musiikin festarielämys

SaariHelvetti 2016
01.08.2016
Teksti: |

Metallifestari SaariHelvetti polkaistaan käyntiin historiansa toisen kerran 6. elokuuta. Erityisen virkistävän yksipäiväisestä festivaalista tekee sen miljöö; upea luonnonläheinen Viikinsaari Tampereen Pyhäjärvessä.

Lue koko juttu

Ellinooran terveiset kaikille Qstockiin

ellinoora
28.07.2016
Teksti: |

Ellinoora on tullut kaikille tutuksi radiohiteistään Carrie, Leijonakuningas ja uusimpana Rakkauden kesä. Tänä kesänä Ellinoora on kiertänyt ahkerasti festareita. Perjantaina vuorossa on Ellinooran kotikaupungin suurin juhla, Qstock.

Lue koko juttu

Tikkurila festivaali – kotimaisen popin juhlaa

28.07.2016
Teksti: | Kuvat: Tomi Kivelä ja Sirja Bordi

Tikkurila Festivaali täytti Vantaan Hiekkaharjun urheilukentän kotimaisilla huippuartisteilla ja hymyilevillä ihmismassoilla viime viikonloppuna 22.–23. heinäkuuta. Sääennusteiden povaamat helteet jäivät väliin, mutta pilvisestä säästä huolimatta tunnelma oli lämmin.

Lue koko juttu

Qstock – Enemmän kuin pelkkä rockfestivaalikokemus

27.07.2016
Teksti: |

Jättiläiseksi kasvanut Oulun Qstock on oivaltanut asian ytimen. Se nimittäin tarjoaa kävijöilleen kokonaisvaltaisen elämyksen. Lajeina ovat monipuolisen musiikin lisäksi muun muassa oma kasinoalue, erilaiset maut sekä vihkimismahdollisuus 32 000 häävieraan ja 60 bändin kera.

Lue koko juttu

Qstockin bändikattaus on juhlan historian paras

qstock 2016
26.07.2016
Teksti: |

Oulun Kuusisaaressa 29.–30. heinäkuuta vietettävä Qstock on kasvanut ja parantunut vuosi vuodelta. Viime vuonna juhlijoita oli jo ennätykselliset 32 000 loppuunmyydyssä kesätapahtumassa. Aiempien vuosien todella nihkeät turvatarkastukset olivat silloin jo historiaa. Tällä kertaa bänditkin edustavat ehkä vähän uudempaa ja raikkaampaa linjaa. Oulussahan on ollut vähän sellainen perinne, että artisteja kaivetaan haudoistaan pohjoiseen soittelemaan.

Lue koko juttu

25-vuotias KarmaRock jytisyttää Harjavaltaa ensi lauantaina

karma rock
25.07.2016
Teksti: |

30. heinäkuuta KarmaRock polkaistaan jälleen käyntiin Harjavallan koulukeskuksen rannassa. Samalla juhlitaan sen jo 25-vuotista taivalta. KarmaRockin perusti Maij’ Karman Kauniit Kuvat, eli nykyinen Maj Karma. Nykyisin festivaalin järjestelyjä hoitaa KarmaRock ry.

Lue koko juttu

Rotuaari Piknik onnistui hienosti

Rotuaari Piknik
22.07.2016
Teksti: | Kuvat: Mari Kivioja

Rotuaari Piknik on Oulun ydinkeskustassa kävelykadulla järjestettävä kaupunkifestivaali. Piknik on vakiinnuttanut paikkansa Oulun kesässä. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin jo vuonna 2000.

Lue koko juttu

Kotimaista festarijuhlaa Vantaan Tikkurilassa tulevana viikonloppuna

Tikkurila Festivaali
20.07.2016
Teksti: | Valokuvat: Tikkurila Festivaali

Suomen suvi, kotimaiset huippuartistit ja kotoinen tunnelma – kaikkea tätä tarjoilee Tikkurila Festivaali Vantaan Hiekkaharjun urheilupuistossa tulevana viikonloppuna 22.–23. heinäkuuta. Lavalle nousevat muiden muassa CMX, J. Karjalainen, Sanni ja Jari Sillanpää. Tikkurilassa viihdytään ilman genrerajoja ja mukaan ilakoimaan mahtuvat myös nuoremmat musiikin ystävät.

Lue koko juttu

UFOP – Avaa mielesi, nyt on sen aika

Uleåborg Festival Of Psychedelia
13.07.2016
Teksti: |

Alkuun vaikeatajuisen nimen takaa löytyy sympaattinen pieni erikoisuus Suomen kesäfestivaalien musiikkitarjonnassa. Psykedeelistä rockia ja -metallia, folkia, progea, leijailua ja ties mitä – kaikkea omituista tarjoaa Uleåborg Festival Of Psychedelia, tuttavallisemmin UFOP 15.–16. heinäkuuta Oulussa.

Lue koko juttu

Saariston Sirkusfestivaali tihkuu akrobatiaa ja sirkusromantiikkaa

Saariston Sirkusfestivaali, ArtTeatro, Pauliina Räsänen, Slava Volkov, akrobatia, Circus Named Desire
11.07.2016
Teksti: | Kuvat: Ruut Hokkanen

Varsinaissuomalainen sirkus- ja varieteetaiteen ohjelmapalvelu ArtTeatro tuo tänäkin kesänä kauniiseen Kustaviin kuukauden mittaisen koko perheen Saariston Sirkusfestivaalin. Kävimme katsomassa 7. heinäkuuta ensi-iltansa saaneen festivaaliin oleellisesti kuuluvan Circus Named Desire -esityksen.

Lue koko juttu

Rotuaari Piknik tarjoaa menoa ja musiikkia

rotuaari piknik
09.07.2016
Teksti: |

On taas se aika vuodesta, kun Oulun keskustan kävelykatu Rotuaari täyttyy musiikista ja iloisista ihmisistä, 13.–17. heinäkuuta.

Lue koko juttu

Bättre Folk – Vähän hienompi ihmisten juhla

Bättre Folk
08.07.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen ellei toisin mainita

Hyväntuulinen ja hieno Bättre Folk juhlittiin nyt viidettä kertaa Hailuodon Marjaniemessä.
Kuvagallerian löydät täältä

Lue koko juttu

Jalometalli-ennakko osa 2 – Bändit äänessä

05.07.2016
Teksti: |

Pohjois-Suomen raskain festivaali – Oulun Jalometalli, täräytetään käyntiin tulevana perjantaina.

Lue koko juttu

Vinkeä Bättre Folk juhlitaan Hailuodossa

bättre folk
30.06.2016
Teksti: |

Maailman sympaattisimmaksi festivaaliksi kutsuttu Bättre Folk vietetään 1.–3. heinäkuuta Hailuodon Marjaniemessä. Luvassa on hyvällä maulla valittuja esiintyjiä, Suomen eturivin kirjailijoita, merituulta, maisemia ja tunnelmaa. Lue koko juttu

Jalometalli – sinne ja takaisin: Nousun päätoimittajan tärpit ja turinat

Jalometalli 2016
29.06.2016
Teksti: |

Raskaamman musiikin ystävien suuresti arvostama ja aina ulkomaita myöten tunnettu Jalometalli-festivaali kutsuu taas mukaan bakkanaaleihin 8.–9. heinäkuuta Ouluun.

Lue koko juttu

Nousun toimituksen juhannuksen soittolista

Juhannuksen soittolista
24.06.2016
Teksti: | Kuva: Jari Huttunen

Nousun toimitus valkkasi juhannuksen timanttisimmat biisit. Spotify-soittolistan löydän jutun lopusta. Hyvää juhannusta!

Lue koko juttu

JCR Live! – Rockin ja ukkosmyrskyn juhlaa

Sonata Arctica, JCR
24.06.2016
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Jääli City Rock eli tuttavallisemmin JCR-festivaali järjestettiin 17.–18. kesäkuuta Oulun Jäälissä jo 15. kerran. Tänä vuonna JCR kuitenkin laajeni ensi kertaa kaksipäiväiseksi tapahtumaksi.
Katso kaikki festarikuvat

Lue koko juttu

Tampere Metal Meeting – Raskas piknik Ratinassa osa 2/2, lauantai

Tampere Metal Meeting
23.06.2016
Teksti: | Kuvat: Maija Lahtinen

Ensimmäisen Metallitapaamispäivän päätteeksi tunnelma jäi kattoon. Miten tästä jatkettiin lauantaina 18. kesäkuuta? Entä millainen jälkimaku ensikertalaisfestivaalista lopullisesti jäi?
Katso kaikki lauantain festarikuvat

Lue koko juttu

Tampere Metal Meeting – Raskas piknik Ratinassa osa 1/2, perjantai

Tampere Metal Meeting
22.06.2016
Teksti: | Kuvat: Maija Lahtinen

Tampere Metal Meeting kokosi Ratinanniemeen joukon raskaammasta musiikista kiinnostuneita musiikkifaneja 17–18. kesäkuuta. Miten ensimmäistä kertaa järjestetty festivaali onnistui täyttämään metallikansan odotukset?
Katso kaikki perjantain festarikuvat

Lue koko juttu

Veronica Maggio – Den förstä är alltid gratis

Veronica Maggio - Den förstä är alltid gratis
18.06.2016
Teksti: |

Veronica Maggio laulaa ihastuttavaa ruotsipoppia. Den första är alltid gratis on neidon viides ja ilmavin albumi. Soljuvat kappaleet ja koukuttavat kertsit seuraavaavat toisiaan levyn alusta loppuun. Sitä on helppo kuunnella – tämä on kivaa kesämusiikkia, ilman siirappia ja sokerikuorrutetta.

Lue koko juttu

Annikin Runofestivaalit
– Hauska tutustua, Paperi T

Paperi T Annikin runofestivaaliit
16.06.2016
Teksti: | Kuvat: Milja Mansukoski

Annikin Runofestivaalilla Tampereella on pitkät perinteet. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2003 saakka; itselleni kerta oli ensimmäinen. Idyllinen tehdastyöläisten aikakauden puutalojen ympäröimä umpinainen sisäpiha tarjoaa täydelliset puitteet yhteisölliselle taidetapahtumalle.

Lue koko juttu

Tampere Metal Meeting – festarikesän tuorein raskas tulokas

Tampere Metal Meeting
15.06.2016
Teksti: |

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tampere Metal Meeting tuo Ratinanniemeen kesäkuun puolessa välissä laajan valikoiman raskaaksi luokiteltavaa musiikkia tummasta tunnelmoinnista aina hyvinkin raskaisiin sävyihin asti. Artisteja on tarjolla laaja kattaus niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin nimiä.

Lue koko juttu

Lakkautettu kylä soi kuvina

Lakkautettu kylä
03.05.2016
Teksti: | Kuvat: Tampere-talo / Hanna Koikkalainen

Kun ohjelmistossa luvataan nykykarjalaista trancea, utelias toimittaja tarttuu härkää sarvista ja astelee konserttiin, vaikka ei tiedä mihin on menossa. Lakkautettu kylä soi kuvina Tampere-talossa 27. huhtikuuta.

Lue koko juttu

Kunnes siitä tuli totta -kiertue täytti salit ja sydämet

28.04.2016
Teksti: | Kuvat: Sirja Bordi & Tomi Kivelä

Teit meistä kauniin -elokuvan kuvausten tiimoilta otsikoissa ollut suomirockin veteraani Apulanta kiersi huhtikuun ajan kotimaisia konserttisaleja Kunnes siitä tuli totta -kiertueen tiimoilta. Kymmenen konserttia suurissa saleissa, ja niistä joka ikinen oli loppuunmyyty. Kiertueen toiseksi viimeinen keikka oli perjantaina 22. huhtikuuta Helsingin Kulttuuritalossa.

Lue koko juttu

In humppa we trust eli Eläkeläiset Nosturissa

27.04.2016
Teksti: | Kuvat: Sirja Bordi & Tomi Kivelä

Helsingin Hietalahdessa sijaitsevassa kulttuuri- ja monitoimitalo Nosturissa täräytettiin lauantaina 23. huhtikuuta lattiat tutisemaan ja viikset väpättämään kun Eläkeläisten humppakaravaani saapui kaupunkiin. Ja koska kaikkea pitää kokeilla paitsi kansantanhuja, oli Nousu paikalla raportoimassa keikkatunnelmasta.

Lue koko juttu

Energinen Sanni hurmasi Oulussa

26.04.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Sanni onnistui keräämään Oulun Areena-Terminaaliin liki täyden salin nuoria faneja. Sattumalta tänne ei ollut eksytty. Perjantai 22. huhtikuuta oli varmasti merkitty hyvissä ajoin kalenteriin. Tytöt ja nuoret naiset katsoivat hurmioituneena idoliaan. Muutama poikakaverikin oli tuotu mukana ja tietysti paikalla oli jälkipuberteettiaan kahlaavia jätkäsakkeja.

Lue koko juttu

Manic Street Preachers juhlakiertueellaan mustassa laatikossa

Manic Street Preachers
22.04.2016
Teksti: | Pääkuva: Live Nation | Artikkelin kuvat: Nina Hurme

Walesilaisyhtye Manic Street Preachers juhlistaa läpimurtolevynsä Everything Must Go juhlavuotta kattavalla Euroopan-kiertuellaan. Bändi pysähtyi matkallaan Helsingin jäähalliin pystytettyyn Black Boxiin.

Lue koko juttu

Anssi Kelan konsertti ihastutti monipuolisuudellaan Salossa

Anssi Kela, Kulttuuritalo Kiva, konserttisalikiertue, Parasta aikaa, yhtye, Pauli Halme, Antti Karisalmi, Saara Metsberg, Ville Kela
18.04.2016
Teksti: | Kuvat: Henni Johansson

Anssi Kela aloitti Parasta aikaa -konserttisalikiertueensa aprillipäivänä Mikkelistä, ja tilaisuudet ovat olleet lähes kaikkialla loppuunmyytyjä. Salossa kiertue poikkesi 15. huhtikuuta, ja konserttipaikkana toimi pieni ja sympaattinen, alkutaipaleellaan elokuvateatterinakin toiminut Kulttuuritalo Kiva.

Lue koko juttu

Asfalttivaloa Tampereen kesään

Soile Yli-Mäyry, Asfalttivalo, Viihdepalatsi
14.04.2016
Teksti: | Kuvat: Nina Hurme

Historiallinen rakennus kohtaa modernin taiteen, kun Viihdepalatsin tiloissa avataan kesäkuussa Soile Yli-Mäyryn taidenäyttely Asfalttivalo.

Lue koko juttu

Rukan rinteestä rokkaamaan – Zonen pöydät notkuivat Krista Siegfridsin tanssin tahtiin

Krista Siegfrids Iskelmä rinteessä -tapahtumassa.
14.04.2016
Teksti: | Kuvat: Maria Mikkonen / Ruka-Kuusamo

Hiihtokeskus Rukalla vietettiin Iskelmä rinteessä -tapahtumaa 8.–9. huhtikuuta. Eri puolilla tunturia juhlittiin viikonlopun aikana suomalaisten artistien tahdissa. Lauantai-iltana ravintola Zonessa tuikki poptähti Krista Siegfrids.

Lue koko juttu

Fork – a cappellan kauhukakarat toivat X-kiertueensa Ouluun

fork
13.04.2016
Teksti: | Kuvat: www.fork.fi

Oulun Madetojan salissa koettiin upea show lauantaina 9. huhtikuuta. A cappellan pahikseksi kutsuttu kokoonpano on rokkia, diskoa, huumoria, tanssia ja valoja. Highway to Hell ja Chandelier, Autiotalo ja Viva la Vida kuultiin samalla keikalla. Show on hämmästyttävän monipuolinen kokonaisuus ammattitaitoa, ilman pienintäkään pingotusta.

Lue koko juttu

Konserttiennakko: Final Fantasy -pelien musiikkia sinfoniaorkesterin tulkitsemana

Square Enix, Final Fantasy, Tampere Filharmonia, Final Symphony II
31.03.2016
Teksti: | Kuva: Tampere Filharmonia

Vuonna 2014 Tampere-talon Isossa Salissa koettiin ensimmäinen osa Final Fantasy -pelien musiikista sovitetusta sinfoniasta. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä laajalti kiinnostusta herättänyt pelimusiikkitapaus saa jatkoa, kun toinen Final Fantasy -peleistä tehty konserttikokonaisuus esitetään ensimmäistä kertaa. Paikkana toimii tälläkin kertaa Tampere-talo.

Lue koko juttu

Tuhansien äänien mies vie ääniseikkailuun

22.03.2016
Teksti: | Pääkuva: www.michaelwinslow.net

Ääniseikkailu. Tapahtuma, jossa ihmisen tuottamat äänet ovat pääosassa. Matkaoppaana toimii alan uranuurtaja Michael Winslow.

Lue koko juttu

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sai Oulun liekkeihin

16.03.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Tällä kertaa Oulussa ei poltettu vanhoja arvorakennuksia, vaan Oulun Areenalla tunnelma ja meno oli kuumaa. Pieni myöhästyminen ei haitannut enää ketään, kun Ricky-Tick tuuttasi perjantaina 11. maaliskuuta ensimmäiset sävelet pihalle. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -superkokoonpano ansaitsee kaikki ylisanat. Bändi swingasi ja sedät tykitti riimejä siihen tahtiin, että energiataso lähenteli jo Areenan korkeaa kattoa.

Lue koko juttu

Hyppää sarjakuvan maailman ja karnevaalitunnelmaan

Tampere Kuplii mainosjuliste
15.03.2016
Teksti: | Kuvat: Tampere Kuplii, Juba

Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali viettää tänä vuonna kymmenettä juhlavuottaan. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Tampere-talossa, jossa entistäkin isommaksi kasvanut karnevaali saa arvoisensa mitat.

Lue koko juttu

Laulu koti-ikävästä – Teatteria juurettoman miehen minuuden etsimisestä

Laulu koti-ikävästä
14.03.2016
Teksti: | Kuvat: Kati Leinonen

Kai Latvalehto eli lapsuutensa ruotsinsuomalaisena Göteborgissa. Moni tuntee hänet taannoisen Aknestikin kitaristina. Halveksuttuna finjävelinä ei Ruotsissa ollut aina helppoa, mutta Suomikaan ei ollut koti. Aikuisenakin Kai tuntee, ettei kuulu oikein mihinkään. Minuudella ei tunnu olevan paikkaa. Mika Ronkainen sovitti aiheen hienoksi musiikkinäytelmäksi Oulun Kaupunginteatteriin.

Lue koko juttu

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana aloittaa musiikkijuhlat

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana
10.03.2016
Teksti: | Kuva: Ville Juurikkala

Ta daa kolme gaiffaria, kajarien takaa / ricky-tick big band , sanakin on vapaa” -riimeillä alkaa Burnaa-levyn ensimmäinen biisi Julkinen sana. Kolme gaiffaria ovat Karri ”Paleface” Miettinen, Lasse ”Redrama” Mellberg sekä moottoriturpa Tommy Lingren. Liki parikymmenpäistä Suomen eturivin nuorista jazz-muusikoista koostuvaa Big Bandia johtaa Valtteri Laurell Pöyhönen.

Lue koko juttu

Seikkailu kotiplaneetan joka kolkkaan sinfoniaorkesterin säestyksellä

Fred Olivier - planet earth
05.03.2016
Teksti: | Pääkuva: Fred Olivier

Planeettamme Maa on eräs televisiohistorian massiivisimpia dokumenttituotantoja. Sarjaa varten kuvattiin 40 kuvausryhmän voimin 10 000 tuntia videomateriaalia yli 200 kohteessa. Sen sykähdyttävimmistä kohtauksista on koottu live-esitys, joka vihdoin saapui myös Suomeen.

Lue koko juttu

Suuria tunteita ja kansainvälisiä kohtaamisia luvassa lyhytelokuvafestivaaleilla

Paris-Oui
04.03.2016
Teksti: | Kuvat: Tampere Film Festival

Vuodesta 1970 saakka järjestetty Tampereen elokuvajuhlat tarjoaa jälleen kerran kansainvälisen kattauksen maailman parhaimpia lyhytelokuvia 9.–13. maaliskuuta.

Lue koko juttu

Valloittava Chisu Oulun Areenalla 27. helmikuuta

Chisu - Oulu areena
02.03.2016
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

En tiedä vieläkään, mitä sanoisin Chisun keikasta. Sain huomata, että artisti osaa koskettaa ihmisiä monella tavalla. Kokemus oli minulle hyvin hämmentävä – tästä jäi sellaisia keikkamuistoja, joita ei tähän voi kirjoittaa.

Lue koko juttu

Wöyh! – maailman hurmiota Tavastialla

25.02.2016
Teksti: | Kuvat: Sirja Bordi

Antti ja Jussi Hyyrysen luotsaama Wöyh! vieraili DW2YREK016-kiertueellaan Helsingin Tavastialla lauantaina 20. helmikuuta. Kolmatta albumiaan työstävä yhtye keikkailee helmikuun ajan ympäri Suomea, ja vielä ovat jäljellä keikat Kouvolassa 26.2. ja kiertueen päättävä keikka Jyväskylässä seuraavana iltana.

Lue koko juttu

Maj Karman paluu – Suomi meni sekaisin!

Maj Karma Herra Ylppö
22.02.2016
Teksti: | Kuvat: Sirja Bordi

Maj Karma palasi pitkäksi venähtäneeltä tauolta 19. helmikuuta aloittaessaan Helsingin Tavastialla Suomi sekaisin! -kiertueen. Yhtyeen yhdeksäs studioalbumi Peltisydän näki päivänvalon vasta pari viikkoa sitten, ja bändi lähtee heti kiertueelle ilmeisen energisenä ja innoissaan. Kiertue jatkuu huhtikuulle saakka ja kattaa aika lailla kaikki isot kaupungit Oulusta Lappeenrantaan.

Lue koko juttu

Maija Vilkkumaa palasi rakastavan yleisön eteen

Maija Vilkkumaa
20.02.2016
Teksti: | Kuvat: Sirja Bordi

Maija Vilkkumaan juuri alkanut Aja!-kiertue täyttää konserttisalit erilaisten tunteiden ja tunnelmien taidokkaalla sekoituksella. Keikoilla kuullaan sekä uuden levyn kappaleita että vanhempaa tuotantoa. Etkö ole nähnyt Vilkkumaata pitkän keikkatauon jälkeen? Mene ja osta lippu, suosittelen lämpimästi. Kiertue alkoi torstaina 18. helmikuuta Helsingistä, Aleksanterin teatterista. Nousun toimittaja oli paikalla, tottakai.

Lue koko juttu

Kohtalon Voima vie mennessään Tampereen oopperassa

Giuseppe Verdi, Kohtalon Voima, Tampere-talo, Tampereen ooppera, Kari Heiskanen, Mika Pohjonen, Johanna Rusanen
16.02.2016
Teksti: | Kuvat: Petri Nuutinen

Julma kohtalo heittelee ihmisiä Verdin oopperassa kuin myrskyävä meri vie pientä lastua. Massiiviset musiikilliset teemat ja henkeäsalpaavat aariat saavat katsojan suorastaan hengästymään.

Lue koko juttu

Elokuvateatteri Studio tarjoaa aitoja elokuvakokemuksia

OULUN ELOKUVAKESKUS RY
13.02.2016
Teksti: |

Nousu menee leffaan. Käymme katsomassa eurooppalaisen elokuvan helmiä sekä elokuvataiteen klassikkoja Elokuvateatteri Studiolla. Nousu arvioi valittuja paloja ohjelmistosta, sekä kuukausittain yhden klassikon. Kerromme myös ajankohtaisista tapahtumista, luennoista ja seminaareista.

Lue koko juttu

Matkamessut 2016 – Tuulahdus trooppista lämpöä ja vinkkejä lähimatkailuun

27.01.2016
Teksti: | Kuvat: Sirja Bordi

Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma esitteli ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 21. – 24. tammikuuta. Tänä vuonna tapahtuma keräsi kaikkiaan lähes 67 000 kävijää ja liki tuhat näytteilleasettajaa. Lue koko juttu

Jess & The Ancient Ones invokoi turkulaiset uudenlaisiin sfääreihin

Jess & The Ancient Ones
26.01.2016
Teksti: | Kuvat: Ville Ruusunen

Helvetillisen kylmyyden viimein helpottaessa otettaan maamme lounaisesta osasta kääntyi kulkupelini nokka kohti Turkua 23. tammikuuta 2016. Olin jopa hieman yllättynyt saapuessani keikkapaikka Dynamon eteen vähän yli kello kahdeksan ja huomatessani joutuneeni jonon päähän. Ovet aukesivat poikkeuksellisesti jo puoli yhdeksän, mutta kiitettävä määrä yleisöä oli saapunut katsastamaan ensimmäistäkin yhtyettä.

Lue koko juttu

Soundgeist Helsinki tuo muusikoille vihdoin oman tapahtuman

Nosturi, Soundgeist
25.01.2016
Teksti: | Kuvat: Denis Voronkov & Soundgeist Helsinki

Kun kulttuurituotannon opiskelija Marika Häkkilä ja muusikko Tommy Berg jakoivat kesällä 2014 Ruisrockin julisteita, keskustelunaiheeksi nousi uusien bändien haasteet edetä urallaan nykyaikana. Keskustelussa kyti idea, joka sai myöhemmin paljon vastakaikua ja kannatusta kulttuurialan toimijoilta: signaamattomille muusikoille suunnattu verkostoitumistapahtuma. Nousu otti selvää, millainen tapahtuma on kyseessä.

Lue koko juttu

Matkamessut nostattavat lomakuumetta tulevana viikonloppuna

20.01.2016
Teksti: |

Nousu lähtee mukaan Matkamessujen pyörteisiin Helsingin Messukeskukseen 21. – 24. tammikuuta. Pakkasten keskellä Matkamessuilla pääsee tutustumaan erilaisten matkakohteiden lisäksi esimerkiksi siihen, millaista on asuminen ulkomailla.

Lue koko juttu

Turun filharmoninen orkesteri hurmasi yleisön Carmina Buranalla

Segerstam, tfo
18.01.2016
Teksti: | Kuvat: Seilo Ristimäki

Kun etsitään vaikuttavaa ja mahtipontista musiikkia, on itsestään selvin vaihtoehto monille Carl Orffin säveltämän Carmina Buranan ensimmäinen osa O Fortuna. Se on uhkaavuudessaan ikonisimpia tunnelmanluojia muun muassa elokuvamusiikin saralla. Turun Filharmonisen orkesterin kevätkausi avattiin 13-15. tammikuuta Turun konserttisalissa komeasti kolmella Carmina Burana -konsertilla.

Lue koko juttu

Uleåborg Festival of Psychedelia -Winterfest, 19. joulukuuta

Circle, Ufop, Tukikohta, UFOP
22.12.2015
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Uleåborg Festival of Psychedelia on oululainen yhdistys, joka järjestää alueella progressiivisemman tyylisuunnan keikkoja. Tällä kertaa vuorossa oli Winterfest, jonne oli saatu hengästyttävän kovat esiintyjät. Winterfest tarjosikin joulun alla Nousun toimittajalle vuoden 2015 kovimman keikkakokemuksen.

Lue koko juttu

Agent Fresco valloitti välittömyydellään Bar Loosessa

Agent Fresco, Bar Loose, Indie
21.12.2015
Teksti: | Kuvat: Kia Petrelius

Islantilainen alternativeyhtye Agent Fresco saapui lauantaina 19. joulukuuta ensimmäistä kertaa uransa aikana Suomen kamaralle. Alun perin Tavastialle päiväkeikaksi suunniteltu keikka järjestettiin aikataulumuutosten jälkeen Bar Loosessa, jossa lauteita oli lämmittelemässä helsinkiläisyhtye The Holy.

Lue koko juttu

Joululahjaideoita ja kotimaisen muotoilun tähtiä Designtorilla

Designtori, DesignOnTampere, Tampere,
16.12.2015
Teksti: | Pääkuva: Mira Vanttaja

DesignOnTampere ry järjesti joulun alla vuoden kolmannen ja kaiken kaikkiaan kahdennenkymmenennen kerran Designtorin tamperelaisen designista kiinnostuneen yleisön iloksi. Ja yleisöähän tapahtumassa riitti, sillä tapahtumapaikkana ollut Tullikamari suorastaan kuhisi.  Lue koko juttu

Children of Bodom tykitti kiertueensa päätökseen Oulussa!

Children of Bodom, Medeia, Ensiferum Oulu Areena
15.12.2015
Teksti: | Kuvat: Jari Huttunen

Olin kuullut huhuja, että Bodom on kovassa vedossa. Uusi albumi on loistava ja aikaisemmat keikka-arviot nostivat odotukset korkealle. Nyt ei tarvinnut pettyä. Joku ihmeen ammattimainen ote tästä huokui! Bändi veti intensiteetillä kaikki uransa kovimmat, tai ainakin tunnetuimmat biisit, sekä uudelta levyltä ne tarttuvimmat raidat. Bodomin lapsia lämmittelivät Oulun Areenalla 12. joulukuuta Medeia ja Ensiferum.

Lue koko juttu