NOUSU

Chilifest Finland – Rock, ruoka ja rakkaus chiliin

Chilifest Finland
29.08.2016
Teksti: | Kuvat: Kia Petrelius

Chilifest Finland – tuo tuliselle ruoalle pyhitetty viikonloppu Tampereen kesässä – kokosi vuoden tauon jälkeen mausteisen ruoan ystävät nauttimaan rockista, ruoasta ja luonnollisesti chilistä. Tullikamarin aukiolla ja Pakkahuoneella järjestetyssä ohjelmassa oli perinteisten syöntikisojen ja Chilirockin ohella uutuutena pienpanimofestivaali Tulli Beerfest.

Lue koko juttu

Teen salatut elämät

20.05.2016
Teksti: | Kuvat: Milja Mansukoski

Oletko kahvin vai teen ystävä? Yleensä vastaus on yksiselitteinen, mutta teen kohdalla poikkeuksellista on se, että edes sen suurkuluttajat eivät välttämättä tiedä, mitä juovat tai miten juoma kannattaisi valmistaa.

Lue koko juttu

Kissakahvila Helsinki – Mielenrauhaa ja kaurakeksejä kissoja paijaten

Kissakahvila Helsinki
10.12.2015
Teksti: | Kuvat: Virpi Salojärvi

Suomen ensimmäinen kissakahvila ilmestyi Tampereelle viime vuonna. Helsinki sai omansa heinäkuussa ja Ouluunkin kaavaillaan jo kissojen ystävien riemuksi kahvilaa. Nousu kävi jututtamassa Helsingin Kissakahvilan omistajaa Pasi Nikkistä ja ottamassa selvää, mikä kissoissa viehättää.

Lue koko juttu

Ravintola Hella – Lounastajan helmi

15.11.2015
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Oululainen Ravintola Hella tunnetaan Helsingin leveysasteilla saakka – ellei kauempanakin – erinomaisena ravintolana, jossa kannattaa ehdottomasti käydä mikäli Pohjolan Valkeaan Kaupunkiin käy kulku. Mikä mahtaa olla Hellan suosion salaisuus? Nousu päätti ottaa siitä selkoa tekemällä iskun Hellaan lounasaikaan eräänä sateisen harmaana marraskuisena päivänä, jolloin maukas ruoka voisi muuttaa synkän päivän hivenen miellyttävämmäksi. Lue koko juttu

Makukellari – Japanilaisia herkkuja lännessä

06.11.2015
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Makukellari on japanilainen cafe-deli, joka avattiin ensin Ouluun Albertinkadulle kaksi vuotta sitten. Sittemmin se on siirtynyt Pakkahuoneenkadun pieneen etnisten ravintoloiden ryppääseen. Makukellari tarjoaa moderneja japanilaistyylisiä ruokia, joita on valittavissa perinteisistä susheista nuudeleihin ja curryihin, löytyypä listalta erikoisuutena japanilainen Katsu-hampurilainenkin. Pienessä, mutta kodikkaan ja viihtyisän oloisessa liiketilassa on myytävänä lisäksi japanilaisia ruokatarvikkeita ja laaja valikoima maustettuja kahveja sekä teetä.

Lue koko juttu

Oulun Kathmandu – Miellyttävä nepalilainen

Oulun Kathmandu – Miellyttävä nepalilainen
01.11.2015
Teksti: | Kuvat: Tanja Kyngäs

Ravintola Oulun Kathmandu on uudehko tulokas Oulun etnisten ravintoloiden joukossa, sillä avajaisia vietettiin vastikään kuluvan vuoden elokuussa. Kyseessä on Oulussa hieman yli vuosi sitten toimintansa aloittaneen, niin ikään nepalilaisen Ravintola Saurahan sisarravintola, jotka molemmat kuuluvat saman osakeyhtiön omistukseen.  Lue koko juttu